Niet één, maar twee afleveringen van De Rode Lantaarn vandaag. De eerste met Volkskrant-columnist en De Muur-hoofdredacteur Bert Wagendorp, de tweede met Hollands hoop op een etappezege Dylan van Baarle.

Parijs is nog ver, maar met Culemborg-Parijsch valt het – zo blijkt – reuze mee. Daar kwamen we achter op weg naar Bert Wagendorp, Volkskrant-columnist, De Muur-hoofdredacteur én oud-Tour de France-reporter, die ons had genood op zijn dakterras. We bespraken het tijdperk-Indurain, de casus-Robert Gesink en Berts’ liefde voor straatgenoot Bauke Mollema. Die – terwijl we praatten – vol in de aanval ging op de Colombier. Toeval? Wij dachten van niet.

Luister de aflevering met Bert Wagendorp hier.

Ook Skypen we met Dylan van Baarle – pas 25 en het hele seizoen al verdomde goed. Vierde in Vlaanderen, goed in Roubaix, nu al meerdere dagen in de aanval in de Tour en verrassend sterk bergop. We mochten met ‘m Skypen op z’n eerste rustdag – tussen een aflevering Ex on the Beach en een stevige massage in. We spreken over z’n Tour tot dusver, de rockster Uran, Murakami versus Netflix en de omcirkelde etappes in zijn routeboek. Want let op onze woorden: van ons Dylan hebben we het laatste nog niet gezien in deze Tour.

Luister de aflevering met Dylan van Baarle hier.

De Rode Lantaarn wordt mogelijk gemaakt door Dag en Nacht Media en Hetiskoers.nl. De titelmuziek is van de Swing Ninja’s. Reageren op deze podcast? Je vindt ons op Twitter: @timdegier, @willemdudok & @dagennachtmedia.

De Rode Lantaarn op iTunes
De RSS-feed van De Rode Lantaarn