Bakker Fabian

By |woensdag 3 februari 2016|

Drie man en een paardenkop. Of was het anderhalve man en een paardenkop? Wat de correcte zegswijze ook is, je begrijpt me wel. Er staat niet veel volk in Pollença. Hier wordt de start van de tweede rit van de Challenge Mallorca –in de (Spaanse) volksmond de Vuelta Ciclista a Mallorca– gegeven. Een uur voor de start zijn enkel de plaatselijke Michel Wuyts, tien journalisten en een koppel verdwaalde toeristen (mijn vriendin en ik) aanwezig rondom het startpodium. Ik verzeker je dat er op 27 februari heel wat meer volk zal staan op het Jan Hoetplein, een uur voor de start van de Omloop Het Nieuwsblad.

De kleine publieke belangstelling en de wat lachwekkende organisatie van de wielerwedstrijd hebben wel als voordeel dat we heel dicht bij de renners kunnen komen. Waar in België alles afgezet is door nadars (dat zijn dranghekken, beste Noorderburen), is dat in Pollença totaal niet het geval. Mijn vriendin selecteert de mooie rennersbenen, ik neem er met plezier foto’s van. Ongelooflijk wat een variëteit in rennersbenen er is. Van de gladde, effen kuiten van Jay Robert Thomson, tot de door littekens geteisterde trappers van Fränk Schleck. Van Merhawi Kudus’ lucifers tot de explosieven van De Gorilla, ronduit impressionant.

DSC_0169.JPG

DSC_0112.JPG

Stien Dibolder

Alle renners hebben het startblad getekend, ik wens Yves Lampaert nog even succes in het West-Vlaams en verplaats me met mijn vriendin richting startboog. Een minuut voor het startschot komt er nog een renner van achter de hoek gereden: Stijn Devolder. Ik zie hem wat verward rondkijken en loop er naar toe:

“Stijn, moej et startblad nog tjiknen?”

“Joak, joak”

“Ewel, tis geweun hunter noa boven, doar achter, bie da rwood tentje”

“Ah, merci”

En weg is Stijn. Ik neem wat close-up foto’s van Cancellara en hoor ondertussen Michel Wuyts enthousiast “Stien Dibolder” aankondigen. Oh ja, Der Fabian zal er staan in de klassiekers. Hij staat zo scherp als een bakkersmes, of was het slagersmes? Laten we het bij ‘zo scherp als een mes houden’, je begrijpt me wel.

Het startschot klinkt. Twintig journalisten, zes verdwaalde toeristen, een school kindjes en wat Pollençanen klappen voor de lucifers en de gorilla’s van de dag.

(Voor meer foto’s: https://www.facebook.com/sportblogjanusverlaeckt)

Latest posts by Janus Verlaeckt (see all)

Related Post

Geef een reactie