(B)appen met Bol 11: de Top 19 ergernissen uit de Ronde van Spanje

By |zaterdag 2 september 2017|

De renners in de Vuelta gaan een loodzwaar weekend in, met heftige bergetappes die het klassement nog wel eens door elkaar kunnen schudden. De laatste ‘vlakke’ rit, die van gisteren, was weer een prooi voor Matteo Trentin. Jetse Bol kwam ten val en had een baaldag.

‘Het is niet alleen maar koek en ei in een grote ronde. Dat besprak ik gisterenochtend al met Bas en Leon van Het is Koers en daaruit vloeide het idee voort om een ergernissen-top-zoveel te maken à la Jan Mulder in DWDD. Denk zijn stem erbij en daar gaan we. (Toen we dit bespraken wisten we overigens nog niet dat ik vrijdag zou vallen en dat dat een hoop extra ergernissen oplevert):

De ergernissen

 1. 21 dagen lang 45 minuten aan tafel wachten op eten, omdat de ploeg geen eigen chef heeft zoals alle andere ploegen en hotels niet beseffen dat we niet romantisch komen dineren.
 2. Mensen die bedelen om een bidon op een toon alsof de wereld vergaat. Tip: wil je een bidon, ga dan op een berg met flesjes water of kleine blikjes cola staan. Succes gegarandeerd en de bidons liggen torenhoog rond je. Tip 2: roep niet ‘bidon!’, maar ‘bidon, alsjeblieft.’ Klinkt gewoon prettiger.)
 3. Italiaanse renners die respect eisen maar geen respect geven. #dantrefjehierdeverkeerdewantjaikenmethetverkeerdebeenuitbedgestaptengeencolombiaandieoverzichheenlaatwalsenkneus
 4. Renners die hun bidon half laf weggooien waardoor hij op de weg blijft liggen, of hem klakkeloos tegen een muur of vangrail smijten waardoor hij weer net zo hard terug het peloton in komt.
 5. Bidons die midden op de weg liggen, waardoor ik vrijdag ten val kwam.
 6. Mensen die schouderklopjes geven, zeer vervelend als jij net op die schouder bent gevallen.
 7. Bidons waar je het tuitje uittrekt.
 8. Om 7:30 u wakker worden op je rustdag.
 9. Colombianen die tegen elke kaas Parmezano zeggen, ook tegen van die zure Franse geraspte kartonvlokken.
 10. Toeschouwers die op de weg staan.
 11. Te korte bedden.
 12. Vlakke ritten in de Ronde van Spanje (amehoela vlak, de Beemster: dát is vlak).
 13. Mensen die zeggen dat het een lange dag wordt. Een dag heeft 24 uur. Punt. Uit.
 14. Elke dag 3 keer Boney M met Daddy Cool draaien in de bus.
 15. Koffer inpakken als je hem 8 uur later in een ander hotel weer moet uitpakken.
 16. Niet kloppende tussensprint of bergsprint, maar uiteindelijk wel het goede aantal kilometers op de Garmin hebben.
 17. Vis met graatjes.
 18. Frankrijk.
 19. Lege potjes jam vinden in de ontbijtbox.

En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Zo lijkt het alsof ik een heel zure vent ben. Is niet zo, maar dit moest er even uit. Dit weekend zal ik als goedmaker een opsomming van leuke dingen maken, oké?’

Leon Geuyen

Leon Geuyen

Léon Geuyen doet iets met internet bij een uitgever. Verzint ideeën. Voert ze nog uit ook. Ook bekend als drummer van The Gasoline Brothers, de band die in 2009 dankzij überfan Koos Moerenhout een hype werd in het wielerpeloton. Sinds 2010 heeft hij weer een racefiets.
Leon Geuyen

Related Post

Geef een reactie