(B)appen met Bol 5: een hoed die Robin heet en scorebordjournalistiek #jetsupdate

By |dinsdag 22 augustus 2017|

Another day done and dusted in de Vuelta. En wat voor een dag: Jetse Bol werd 10e in de pelotonssprint. En dat na een dag waarin hij ook al beter klom dan ooit. Dat belooft wat voor de rest van deze ronde. Hoe tevreden is Jetse zelf? Waren de afgelopen dagen zo zwaar als ze op tv leken?

‘Het waren inderdaad pittige dagen. Vooral de hitte hakt er in. Gisteren was een relatieve korte etappe, maar met een paar mooie beklimmingen. Helaas kreeg ik kramp in de afdaling van de Col de Rabassa. Ik heb vervolgens mijn ploeggenoot van voren afgezet en ben zelf als 41e geëindigd. Ik baalde in eerste instantie natuurlijk, maar ’s avonds toen ik de uitslagenlijst eens goed bekeek concludeerde ik dat ik mijzelf niet hoefde te schamen voor de veertig man die voor mij finishten. Vandaag was een etappe van 200 kilometer maar met een rustig koersverloop. Al binnen een paar kilometer reed de vroege vlucht weg en die werd door de relatief harde tegenwind tegen het einde van de dag weer terug het peloton in geblazen. Mijn taak was om Molano te loodsen in de sprint. Op ongeveer 8 kilometer moest ik alle zeilen bijzetten om hem door de wind naar voren te rijden. We zaten goed gepositioneerd in de laatste 5 km, maar helaas kwam hij 2 kilometer later ten val. Ik kon gelukkig net zijn fiets ontwijken en bleef overeind. Dan maar voor eigen kansen gaan. Dat pakte met een 10e stek zeker niet slecht uit. Mijn eerste top 10 in een grote ronde. #stukjepurechocola’

‘Met Molano gaat het trouwens weer goed. Hier op de foto zie je ons. Ik draag hier mijn nieuwe Cofidishoed, die lag bij ons in de bus. Ik heb er Manzana-polsbandjes omheen geknoopt en nu is hij van mij. Hij heet Robin. Robin Hoed.’

‘Gisteren had ik bergop een goede dag. Ik wist de eerste-categorieklim te overleven, maar daarna schoot de kramp er dus in. Nog meer drinken en zout en mineralen binnenkrijgen dus. Het geeft inderdaad wel moed voor de komende lastigere etappes. Of het dan wat zegt dat ik niet ver achter Contador zat en ruim voor Jungels? Ach,
Contador had een offday las ik en Jungels heeft volgens mij voor zijn ploeggenoot gewerkt. But hé, who cares? Scorebordjournalistiek (citaat Co Adriaanse, 22 november 2003 na de 5-1 thuisnederlaag van AZ tegen Roda JC). Die 41e stek heb ik maar alvast binnen.’

‘Vandaag was een etappe om wat bij te kletsen. Ik kreeg veel complimenten voor mijn bergop rijden. De gesprekspartners zijn vaak een vast riedeltje. De Nederlanders en wat buitenlandse renners waar ik om verschillende redenen een band mee heb. De gespreksonderwerpen zijn heel gevarieerd. Zo sprak ik met onder andere met Daan Olivier over appartementen in Girona, met Koen Bouwman over hoe irritant veel stoplichten er rond Zaanstad staan en met Michel Kreder over zijn verdere programma na de Vuelta.’

‘We liggen nu in een goed hotel en het mooie is dat we hier twee nachten verblijven. Ik ga wat rust pakken, want morgen krijgen we weer een lastige etappe met finish bergop. Het ziet er naar uit dat het wel lekker warm wordt, dus alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie sportmiddag ;)’

‘Wat ik nu lees? Dankzij de vrienden van Uitgeverij Atlas Contact ben ik gisteren begonnen aan Ten zuiden van de Grens van Haruki Murakami. Gaat voorspoedig: nog maar 50% te gaan!’

Foto: Remepro.nl

Leon Geuyen

Leon Geuyen

Léon Geuyen doet iets met internet bij een uitgever. Verzint ideeën. Voert ze nog uit ook. Ook bekend als drummer van The Gasoline Brothers, de band die in 2009 dankzij überfan Koos Moerenhout een hype werd in het wielerpeloton. Sinds 2010 heeft hij weer een racefiets.
Leon Geuyen

Related Post

Geef een reactie