Bierkaart Ronde van Vlaanderen Live

By |donderdag 2 april 2015|

De Ronde van Vlaanderen Live is vanaf het begin een succes. Niet zo gek als je de ingrediënten eens opsomt:

  • lage inkom, 100% voor het goede doel
  • huis vol wielerliefhebbers
  • meerdere grote schermen (nu ook zonder tijdslot ;-))
  • Belgische keuken: Friet en stoofvlees!
  • fietsenstalling op het podium
  • obscure bieren uit de regio van de Ronde

Uiteraard gaan we niet op onze lauweren rusten, noch zullen wij verslappen maar toch… Ik heb dit jaar helaas geen tijd gehad om af te zakken naar de Vlaamse Ardennen om onder iedere kassei en achter elke knotwilg te zoeken naar onontdekte biertjes. Na Adriaan Brouwer Dark Gold, Smiske, de Graal Triverius (allen 2012), Valeir Extra, Koerseklakske, Giesbaargs Muurke, Bryggja Tripel (allen 2013), Kasseike, de Gerard Bruin en de Rebel Local (allen 2014) nu geen onontdekte pareltjes of ronduit zwijnen. Op voorhand mijn excuses!

tourkoorts_150Nu wil het toeval dat HetisKoers! in samenwerking met de Utrechtse brouwerij De Leckere een eigen bier heeft ontwikkeld: Tourkoorts! Dat zetten we koud op tap. De Tourkoorts is een type saison met de Franse slag. Een uitgesproken zomers biertje van 6,2% waarbij het gebruik van steranijs je doet denken aan een ijskoude pastis op een terrasje aan de Rivièra.

 

kwaremont_150Toen wij begonnen was de Kwaremont blond nog een unicum in Nederland. Tegenwoordig staat het zelfs bij de Albert Heijn in de schappen. Tradities zijn er echter om in ere te houden en ook de Kwaremont smaakt beter bij dé koers. Daarom ook dit jaar, voor het vierde jaar op rij, schenken we de Kwaremont Blond. Een klassiek Belgisch blond bier van 6.6%. Dat het alcoholpercentage gelijk zou zijn aan de hellingsgraad van de Kwaremont of de Oude Kwaremont is overigens marketinggezwets, maar desondanks wel grappig.

argentum_150Last but not least hebben we iets heel speciaals op fles. Sir Bradley Wiggins fietst de Ronde van Vlaanderen. Sir Wiggins is in Gent geboren. Sir Wiggins houdt van bier. Delirium Tremens is Sir Wiggins favoriete bier. Brouwerij Huyghe, een Gentse brouwer, bestaat 25 jaar en heeft een jubileumbier gebrouwen in gelimiteerde oplage: De Delirium Argentum. Een Belgische IPA van 7,8% en gedryhopped met Amerikaanse aromahop. Onze partner in crime, bierhuis Breda, heeft hemel en aarde bewogen om een flinke voorraad aan te leggen van dit bier zodat jullie het a.s. zondag ongegeneerd naar binnen kunnen gieten.

Als ik het lijstje zo eens bekijk zijn die excuses helemaal niet nodig! Drie mooie bieren die niet misstaan op eender welke bierkaart en allen gelieerd aan het wielrennen. Missie geslaagd en benzinekosten bespaard. Nu mis ik alleen de gehaktballetjes in tomatensaus van dat ene frietkotje in Anzegem…

(Nog geen kaarten? Regel het hier even!)

 

Bas Van Eijk

Bas Van Eijk

Bas van Eijk werkt thuis en ziet daarom alles van de Tour. En de rest van de wielerkalender. Werkt soms vanaf de Wahoo Kickr in Zwift.
Bas Van Eijk

Related Post

Geef een reactie