Biertje met een Vlaardinger (oplossing Raad het plaatje)

By |vrijdag 20 juli 2012|

Dit is natuurlijk Floyd Landis, begonnen als knecht van Armstrong maar vooral bekend als de Tourwinnaar wiens zege weer snel werd afgepakt. In z’n plas werd volgens de dopingonderzoekers ’synthetische testosteron’, van buitenaf toegediend, aangetroffen. Mag niet. Weg Tourzege.

Kort nadat hij wordt gepakt, komt de Amerikaan met een aantal verklaringen voor het teveel aan testosteron. Een van nature erg hoge testosteronverhouding en de cortisonen die hij voor zijn heup gebruikt zijn er twee. En dan is er ook nog de alcohol die hij de avond vóór de positieve plas heeft genuttigd: bier een whisky.

Dat is in elk geval voor een deel waar, weet Arne van der Zande, de Vlaardingse uitbater van een après-skibar in het Franse La Plagne. De avond nadat Landis uit het geel is gereden, treft Van der Zande hem aan op een terras. Samen met zijn ploegleider zit hij aan het bier. Van der Zande biedt Landis nog een biertje aan maar moet de wielrenner daarna wel weer snel met rust laten.

De volgende dag staat de gevallen leider weer op, en rijdt zich met een machtige solo weer in het geel. Indrukwekkend, totdat zijn positieve plasje wereldkundig wordt gemaakt.

De afgebeelde fotokaart is van een paar weken erna. Zou Floyd erom kunnen lachen?

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)

Related Post

Geef een reactie