De renner rechts op deze kaart – in het rood-wit-blauw – lijkt toch echt op Erik Breukink. Toch is t ‘m niet. Logischerwijs is de foto op deze reclamekaart genomen in de Ronde van Nederland van 2000. Dat is inderdaad het geval, onder andere omdat de leiderstrui in 2000 wordt gesponsord door Hubo en de jaren daarvoor door Visa.

Breukink is in 2000 al een paar jaar gestopt en Nederlands kampioen is hij dat jaar al helemaal niet.

Die kampioen luistert naar de naam Léon van Bon. Hij rijdt naast Erik Dekker die de oranje leiderstrui draagt en de ronde ook weet te winnen. De Nederlandse ronde is Dekker op ’t lijf geschreven. Hij wint er ritten, eindigt vaak kort in het klassement en is driemaal ook eindwinnaar, in 1997, 2000 en 2004.
Breukink en Van Bon winnen de Ronde van Nederland trouwens ook een keertje, in resp. 1993 en 2001.

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop