Vorig jaar schreven we hier al over Time Trial, volgens ons een van de meest interessante wielerfilms die de laatste jaren is gemaakt. De film rond de inmiddels gestopte renner David Millar was voor het eerst te zien tijdens IDFA in Carré en op het Sportfilmfestival in Rotterdam. Deze zomer gaat de film in diverse zalen in Nederland draaien. Hetiskoers organiseert nu samen met IDFA een vertoning op zondag 17 juni in bioscoop Kriterion in Amsterdam.

Time Trial is het fraai in beeld gebrachte verhaal van een renner die moet lossen uit zijn rennersleven. David Millar wil nog één keer via een voorjaar over Italiaanse wegen naar de Tour de France toewerken, en speciaal voor dat doel is een camerateam ingeschakeld die hem volgt op een manier waarbij je je als kijker middenin het peloton waant.
Het pakt trouwens volstrekt anders uit dan Millar vooraf had gehoopt, maar het levert wel een schitterende documentaire op. Een film waarin David Millar zijn eigen voice-over is, eloquent en scherpzinnig, met soms poëtische overpeinzingen, zelfspot en een vleugje razernij.

Time Trial
ZONDAG 17 JUNI | 19:30, Kriterion, Roetersstraat170, Amsterdam
Tickets €8,-  via www.kriterion.nl | tel: 020 623 1708
Meer informatie vind je hier

De film draait de komende weken ook in de volgende bioscopen:

LantarenVenster (Rotterdam)

Gigant (Apeldoorn)

Filmhuis Bussum

Groninger Forum

‘t Hoogt (Utrecht)

Chassé (Breda)

Filmhuis Den Haag

Lumière (Maastricht)

De Domijnen (Sittard)

De Balie (Amsterdam)

Rialto (Amsterdam)

Filmtheater Hilversum

Martijn Sargentini

Martijn Sargentini (Amsterdam, 1976) is auteur van 'Koersen over kasseien en kiezelstenen in Nederland' (uitgeverij Spectrum, 2018) en schrijft artikelen voor o.a. De Muur, Fiets magazine, Soigneur en Bicycling. Neemt zo nu en dan het wielernieuws door op Radio1.

Martijn Sargentini