Wageningen, oude wielerbaan uit 1934 is nu een camping

Wageningen, oude wielerbaan uit 1934 is nu een camping

De crowdfunding voor het Grote Boek van de Verdwenen Wielerbanen nadert de finish. Help je mee met het laatste zetje? Dan kan het fotoboek naar de drukker!


Eind juni kon je meer lezen over de motivatie van fotojournalist Robert van Willigenburg voor zijn meerjarenproject Hier lag een Wielerbaan. Het gaat over de precieze locaties van de talrijke wielerbanen die Nederland voor WOII had.
Met de teller op 90% en nog een paar dagen te gaan moet het toch lukken. Je bijdrage kun je meteen omzetten in een bestelling! Doneer je wat extra’s, dan kun je een mooie foto-afdruk verwachten en een uitnodiging voor de boekpresentatie. Voordekunst garandeert dat je geld goed terechtkomt en retour komt mocht het doel niet gehaald worden.
De crowdfunding op Voordekunst.nl voor het boek Hier lag ooit een Wielerbaan duurt nog maar een paar dagen.
Help mee dit belangrijke project te laten slagen. Doneer en/of bestel nu!

Olympisch Stadion, Amsterdam (1928). Sinds 1999 zonder wielerbaan

Olympisch Stadion, Amsterdam (1928). Sinds 1999 zonder wielerbaan

Roosendaal, wielerbaan Kalsdonksestraat 1933

Roosendaal, wielerbaan Kalsdonksestraat 1933

Robert van Willigenburg

Robert van Willigenburg (1967). Verzamelt verdwenen wielerbanen. Publiceerde het boek Hier lag een Wielerbaan (Dato, 2019).
Veelfietser zonder doel. Klimtalent van 94 kilo, veldrijder zonder intervalvermogen. Berijdt ’s winters een oude Empella van Erwin Vervecken, die hij ooit liet afspuiten door Lars Boom. Fotojournalist vanaf zijn geboorte, die humor in beeld prefereert boven cynisme. Reed 3x Parijs Roubaix en wil volgend jaar weer. Wielerhoogtepunt: samen met Joop Zoetemelk op een kamertje in Huez een bergetappe kijken.

Latest posts by Robert van Willigenburg (see all)