De muis (Raad het plaatje: de oplossing)

By |vrijdag 18 januari 2013|

Clas-Cajastur heet de Spaanse ploeg waar de in Denemarken geboren Zwitser Tony Rominger in 1992 en 1993 voor rijdt. In zijn eerste Clas-jaar wint Rominger de Vuelta, een prestatie die hij de twee jaar erna herhaalt. In 1995 volgt winst in de Giro maar in de Tour komt hij niet verder dan een tweede plek (achter Indurain). Dat is in 1993 als hij ook de bergtrui en drie ritten voor zich opeist.


Twee keer de Ronde van Lombardije en het werelduurrecord prijken ook nog op de erelijst van Rominger, die vanwege de omvang van zijn oren en neus ‘de muis’ wordt genoemd. In de Wieler Revue van net na zijn eerste Vueltazege worden Tony’s muizige kwaliteiten nog eens extra uitvergroot…

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)

Related Post

Geef een reactie