UCI wielerkalender, alle HIK evenementen en evenementen van onze partners of gewoonweg activiteiten die niet te missen zijn: alles in één kalender. Als dit te veel van het goede is kunt u zelf categorieën in- en uitschakelen of direct kiezen voor:

HIK evenementen
– de UCI wielerkalender 2016

nov
27
vr
Wieleravond in Helmondse Cacaofabriek
nov 27 @ 20:00 – 23:30

In het kader van de vertoning van de film ‘The Program’ organiseert de Cacaofabriek op 27 november een speciale avond over wielrennen. Gasten: ‘onze eigen’ Frank Heinen, oud-coureur Dirk Bellemakers, de Helmondse wethouder Paul Smeulders (oud-amateurrenner en trainingsmaatje van Steven Kruijswijk en Wout Poels) en zanger Alex Roeka. De presentatie is in handen van Sander Peters (ook Het is koers!). Zin in een leuke avond vol interessante gesprekken, sappige anekdotes, literaire hoogstandjes, gevoelige songs en een heuse ‘petje-op-petje-af-quiz? Kom dan naar Helmond! Entree is 12,50 euro (inclusief film)
www.cacaofabriek.nl

feb
19
vr
Bikewriters Giro Wielercafe @ Orpheus
feb 19 @ 20:00 – 22:30
mrt
11
vr
Bikewriters Giro Wielercafe @ Orpheus
mrt 11 @ 20:00 – 22:30
mrt
25
vr
Ronde van Vedett @ Deventer
mrt 25 – mrt 27 hele dag

rondevanvedett

Het Deventer bergkwartier is aankomend paasweekend in Vlaamse wielersferen!

VRIJDAG 25 MAART
Het weekend start op vrijdag 25 maart in De Hip (Brink 21), waar Almar Otten zijn nieuwe thriller ‘De renner van het Bergkwartier’ presenteert. Er is die avond ook een wielerquiz en er zijn films en muziek om vast voor het weekend in gepaste wielersfeer te raken. Bovendien is er de wielerbaan (bekend uit Holland Sport), waar Deventenaren het hele weekend kunnen strijden om het Vedette-baanrecord.

ZATERDAG 26 MAART
Op zaterdag 26 maart presenteert Mart Smeets in De Hip ‘De Avondetappe’ met als gasten o.a. Peter Winnen, Rick de Leeuw, Henk Lubberding en Bert Wagendorp. Deventer prominenten schuiven aan. Er is live-muziek (wielerballades) gespeeld door Rick de Leeuw, Alex Roeka, Ocobar en Peter Winnen.

ZONDAG 27 MAART
Het hoogtepunt is de wielerkoers op zondag 27 maart: De Ronde van Vedett, in samenwerking met wielervereniging De Zwaluwen uit Deventer. Start en finish op de Deventer Brink. Het parcours van 2 km voert via de Bergstraat over de kasseien door het monumentale Bergkwartier (met klimmingen en afdalingen) en gaat vervolgens dwars door Bergkerk, Hipshop en café De Hip. Dus geen rondje óm, maar dóór kerk, winkel en kroeg. Er zijn wedstrijden in meerdere categorieën: jeugd, volwassenen, vrouwen, bewoners uit het Bergkwartier. Er is een retrokoers op oude racefietsen, met wieleruitrusting van vroeger tijden en een ronde met bekende figuren uit Deventer. Het spektakel eindigt met een vedettenronde met lokale bekendheden en ex-prof wielrenners, waaronder Peter Winnen.

mrt
28
ma
2de paasdag: Paashaas fietsen! [AFGELAST] @ Drie Linden, Drunen
mrt 28 @ 11:00 – 15:00

AFGELAST!!

Vorig jaar de Olifant, nu de paashaas. Het GPX tekenen van dieren in de polder trekt blijkbaar slecht weer aan. Omdat de KNMI code geel heeft afgegeven voor paasmaandag en de route grotendeels door open polder trekt, is het niet verstandig om met een grote groep van start te gaan. Uiteraard willen we de route wel een keer gaan rijden, de nieuwe datum maken we t.z.t. bekend.


 

paashaaszinfo.fwNa de Olifant van vorig jaar is Joris aan de slag gegaan met de voor 2016. Het resultaat mag er zijn! Een heuse paashaas van 85 kilometer door het Brabantse land. Daarom gaan we op Tweede Paasdag de paashaas tekenen. Niet met een penseel of kwast maar op de racefiets. We starten en finishen bij een ruime horecagelegenheid dus er is vooraf en nadien ruimte voor een kop koffie of iets sterkers. Deelname is gratis en op eigen verantwoording. De start is stipt 11:00 vanaf de parkeerplaats. Zorg dus dat je op dat moment (en liever iets eerder) klaar bent voor vertrek.
Tip! Zowel in Den Bosch als in Waalwijk zijn meubelboulevards waar u uw partner en kinderen kunt stallen.

Belangrijk!

  • Het is geen race! Omdat het nog vroeg in het seizoen is, fietsen we ongeveer 26km/u gemiddeld. Samen uit en samen thuis.
  • Het is af en toe draaien en keren over smalle fietspaden met paaltjes. Geef signalen goed door zodat iedereen weet wanneer extra op te letten.
  • Door dat draaien en keren zijn er genoeg rustpunten om even snel een peperkoek te pakken of de benen te strekken. Wanhoop niet :D
  • Het is geen georganiseerde toertocht:  er is niets uitgepijld, er is geen verzorgingspost. Er gaan gewoon een paar mensen (veel!) een rondje (lang!) fietsen.
  • HetisKoers.nl is niet verantwoordelijk. U bent zelf verantwoordelijk voor uw welzijn en dat van anderen.
  • Houd @hetiskoers en/of deze pagina in de gaten. Mocht er slecht weer voorspeld worden kan het zijn dat we afgelasten. We zijn niet van suiker, maar als het onverantwoord is om met een groep de weg op te gaan gelasten we de rit af.
  • Heb je geen zin je aan te passen of rekening te houden met anderen: kom dan niet.

 

Verzamelen 10:30
Vertrek 11:00
Locatie Herberg De Drie Linden
Giersbergen 8
5151 RG Drunen
GPX HIK Paashaas

 

Laat via bas@hetiskoers.nl even weten of je mee fietst.

apr
16
za
Bikewriters Giro Wielercafe @ Orpheus
apr 16 @ 20:00 – 22:30
mei
28
za
Futurum Veluwe Ride @ Radio Kootwijk
mei 28 hele dag

Na de toertocht verzorgen wij een leuke quiz die uiteraard inspeelt de actualiteiten en de gasten van de Futurum Veluwe Ride!

jul
2
za
Nederlands kampioenschap Wielerquiz @ CitySense
jul 2 @ 19:00 – 22:30

HetisKoers presenteert op de dag van het Grand Depart het openbaar Nederlands Kampioenschap Wielerquiz 2016. Een avondvullende multimediale wielerquiz gepresenteerd door Diana Kuip en Maarten Boers. De hoofdprijs is natuurlijk de titel “Nederlands Kampioen Wielerquiz” maar uiteraard zorgen we ook voor mooie prijzen zoals wielergerelateerde spullen en bv. het meerijden met CT Join S | de Rijke in Arnhem Veenendaal Classic!

Koop direct kaarten!

Datum Zaterdag 2 Juli
Locatie CitySense
OV Vlakbij NS
Auto parkeergarage Paardenveld
Zaal open 19u00
Aanvang quiz 19u30
Prijsuitreiking 22u00
Zaal dicht DJ voorzien dus blijf vooral naborrelen!

Koop direct kaarten!

lottonljumbowielerquizOnder alle deelnemers verloten wij dit gesigneerde shirt door Sep Vanmarcke!


We zijn nog op zoek naar sponsoren voor het evenement en sponsoren voor de prijzen. In ruil krijgt u aandacht op de pagina’s met betrekking tot de quiz, de sociale media en natuurlijk aandacht op het evenement zelf! Informatie via bas@hetiskoers.nl.


 

okt
21
vr
BikeMotion Vrijdagmiddagborrel @ Jaarbeurs Utrecht
okt 21 @ 17:00 – 21:00
BikeMotion Vrijdagmiddagborrel @ Jaarbeurs Utrecht | Utrecht | Utrecht | Nederland

Op Bike MOTION organiseren we op vrijdag 21 oktober een #hikrit* met aansluitend een vrijdagmiddagborrel in het Kwaremont Koerse Kaffee op de beurs. Rond 19:00 doen we ook nog een wielerquiz met als gast Bobbie Traksel dus eigenlijk is het gewoonweg niet te missen :D

Om het u nog makkelijker te maken hebben we samen met Bike MOTION het vrimibo-ticket bedacht. De kaart geeft u op die vrijdag vanaf 17:00 toegang tot de beurs voor €5. U kunt het kaartje hier bestellen.

Tot dan!

* De details omtrent de #HIKrit welke begint en eindigt aan de Jaarbeurs worden nog bekend gemaakt.

okt
22
za
Opnames + etentje St Willebrord Sessions II @ Theater Walhalla
okt 22 @ 18:00
Opnames + etentje St Willebrord Sessions II @ Theater Walhalla | Rotterdam | Zuid-Holland | Nederland

St Willebrord Sessions I was een instant klassieker in de niche “wielermuziek”. Ik mocht toentertijd een aantal uurtjes bij de opnames zijn in werkplaats Hubert en dat was geweldig. Een soort klein Berlijn in St. Willebrord. De creativiteit spatte in het rond en vermengde zich met de geur van ingevette tandwielen.

Dit najaar gaan de heren St Willebrord Sessions II opnemen in theater Walhalla. Een iconisch theater op Katendrecht in Rotterdam. JW Roy en consorten zijn een heuse rock opera rondom Lance Armstrong aan het voorbereiden en op drie avonden wordt dit live ingespeeld, met publiek. Dat publiek, dat bent u!

Samen met de mensen achter dit fantastische project organiseren we op zaterdag 22 oktober een HIK avondje. De toegangsprijs van 45 euro is inclusief een etentje vooraf en het bijwonen van de live opnames. Welke nummers of welke artiesten die avond optreden is nog niet bekend maar dat maakt niet uit. Het zal een magische avond worden.

Als er dieet of andersoortige wensen zijn met betrekking tot het eten, graag opgeven bij uw bestelling.