De laatste tijd zien we steeds vaker fantastische fietsfoto’s uit de regio rondom Girona. Girona is een stadje in het noorden van Spanje tussen de uitlopers van de Pyreneeën aan de ene en de Costa Brava aan de andere kant. Het is daar fijn vertoeven, aldus Jetse Bol. Jetse woont in Girona, samen met nog tal van andere profwielrenners. Je kunt er goed fietsen. Uitdagend als je de kant van de bergen kiest of juist relaxed wanneer je richting kust gaat. En de temperatuur! In oktober is het daar zonnig en 22 graden.

Dus! We gaan een reisje organiseren naar Girona. Donderdag 25 oktober heen en maandag 29 oktober terug. We organiseren op vrijdag, zaterdag en zondag een fijne tocht; de sociale #HIKRIT indachtig.

We verblijven met z’n allen in een grote villa iets buiten Girona waar we ’s avonds een ludiek programma presenteren. Denk aan een BBQ, bierproeverij, bonte avond, poolparty, geheim wielergenootschap… Het moet niet allemaal fietsen zijn wat de klok slaat.

De kosten voor het verblijf bedragen 250 euro per persoon. Dit is exclusief vlucht en fietshuur. Het is inclusief transport van vliegveld naar de villa en terug en een eerste inleg in de huishoudpot. De kosten voor een retourvlucht bedragen ongeveer 100 euro en fietshuur kost 70 euro per dag. Deze prijzen zijn ruim geschat. Kijk je bv. naar het huidig aanbod van Transavia, dan betaal je op die data voor een retour vanaf Rotterdam ongeveer 85 euro. Vanzelfsprekend is het mogelijk om je eigen fiets mee te nemen.

Als je alles bij elkaar optelt (verblijf, vlucht, fietsverhuur en dergelijke) dan zit je dus – ruim geschat – op 550 euro voor 3 dagen fietsplezier en vermaak naast het zadel! Koopje.

Je kunt je aanmelden via girona@hetiskoers.nl. Omdat er maar een beperkt aantal bedden beschikbaar is (15 stuks) kan het zijn dat we gaan loten of iets dergelijks. De inschrijving is definitief als je via bovenstaand e-mailadres een betaallink voor 250 euro krijgt en deze hebt voldaan. Annuleren is mogelijk tot het moment dat wij de villa definitief geboekt hebben. Als we alle deelnemers bijeen hebben gaan we kijken of we de vlucht en eventuele fietsverhuur als groep kunnen regelen, boek dus zelf nog geen vlucht!

Let op!

  • Je bent zelf verantwoordelijk voor een reisverzekering en dergelijke. Het is Koers! is geen reisoperator, we gaan als individuen in groep op vakantie.
  • Als je mee wilt om je drie dagen helemaal het schompes te fietsen en terug te komen als King of Mountain op alle Stravasegmenten in Girona en omstreken dan, eh… heb je de verkeerde reis te pakken ;-)
  • Mocht de reis onverhoeds niet doorgaan door te weinig aanmeldingen of wat dan ook en Het is Koers! heeft nog geen kosten gemaakt dan krijg je het geld terug.

Bas Van Eijk

Bas van Eijk werkt thuis en ziet daarom alles van de Tour. En de rest van de wielerkalender. Werkt soms vanaf de Wahoo Kickr in Zwift.
Bas Van Eijk