Getest: Blackmore Roses

By |dinsdag 7 juni 2016|

Het is niet de eerste keer dat een fabrikant denkt een gat in de markt te hebben ontdekt. Veel ondernemers weten inmiddels dat die gaten net zo talrijk zijn als de mislukkingen die erop volgen. Het is eerder zo dat het gat in de markt wordt gemaakt door slimme partijen, zoals de laatste jaren Rapha, Canyon en Sram.

De Britse wielerkledingfabrikant Blackmore denkt dat er een gat in de markt is voor stijlvolle wielerkleding. Of ze daar gelijk in gaan krijgen, zal liggen aan hun aanbod.

Vooralsnog is het testshirt in kwestie een prima product. Goed, het is wit en dat is al glad ijs voor de wielrenner. Angstvisioenen van doorzichtige shirts en onuitwasbare olievlekken doemen op. De witte broek is natuurlijk over die grens, maar wit op het bovenlijf kan nog net. De retro horizontale balk maakt veel goed.

xo_pAKmje3huaGLG2kQAMMZns3XFi3F0WO7kRjAeXRE-1474x2048

Bloemen
Blackmore heeft veel bloemen in hun kledinglijn. Niet echt een afbeelding waar heel veel Europese fietsers mee gaan rijden. Ook al zijn veel shirts nog zo lelijk, bloemen zijn weer het andere uiterste. Het testshirt heeft ze in de kraag en de randen van de mouw. Het ziet eruit als de randen van het dekbed dat je vriendin zonder overleg heeft gekocht.

Esthetisch een twijfelgeval, functioneel is het een prima shirt. Zit goed, ademt goed, trekt niet.

Het kan allemaal net, toch is het de vraag of de fietsers die wij kennen hier voor gaan vallen. Bloemen zullen waarschijnlijk niet heel snel het gat in de wielermarkt trekken.

64
7

Pasvorm

8.0/10

Ventilatie

7.0/10

Ontwerp

6.0/10

Pros

  • Mooie retro balk
  • Goede pasvorm
  • Prima ademend

Cons

  • Wit
  • Roosjes, mwoah
  • Mouwtjes trekken iets op, leidt tot pofmouwtjes

Alex van der Hulst

Alex van der Hulst (1977) is freelance journalist. Hij schreef het boek Draag Nooit Een Gele Trui. Hij schreef eerder het boek We Do Music - 40 jaar Doornroosje en Jozzy, het Bipsboek. Is net als veel andere muziekliefhebbers een mislukt wielrenner. Veel verder dan twee jaar nieuwelingen bij RTC Groenewoud kwam het KNWU-lidmaatschap niet. Is toch stug blijven doorfietsen over de Nijmeegse stuwwal en sinds enkele jaren verliefd op de Ronde van Vlaanderen. Rijdt Eddy Merckx en heeft zijn bolletjes-t-shirt van Gert-Jan Theunisse uit 1989 nog steeds niet weg durven doen.


Favoriete wielerboeken:


Latest posts by Alex van der Hulst (see all)

Related Post

Geef een reactie