Getest: Isadore Long Sleeve Jersey

By |donderdag 18 juni 2015|
Isadore 2

Foto: Facebook Isadore

Het mag dan zomer zijn, de écht warme dagen zijn tot nu toe op één hand te tellen en worden, geheel in Nederlandse stijl, afgesloten met onweer en regen. Dat laatste betekent dat het de volgende dag weer relatief fris is en dat is voor de gemiddelde wielerenthousiasteling niet echt ideaal. Maar goed, zoals we al vaker hebben ontdekt in deze rubriek: elk weertype heeft zijn eigen kleding en dat weten de goede mensen van Isadore ook. Vandaar in de test: de Isadore Long Sleeve Jersey.

In de winter maakten we al kennis met Isadore, dankzij het geweldige winterjack dat de gebroeders Velits lieten produceren. Gevoerd met Merinowol en met een fraai uiterlijk, was het jack een absolute topper in zijn segment en kon het direct de strijd aan met de gevestigde orde. De Long Sleeve Jersey is eveneens rijkelijk voorzien van Merinowol en is bedoeld voor ritten die nog niet warm genoeg zijn om ‘kort-kort’ te rijden. En van die dagen zijn er deze zomer genoeg, net als de frisse avonden waarop de natuur weliswaar prachtig is, maar de temperatuur nog altijd lijkt te weigeren om het achterste van de tong te laten zien.

Het eerste dat opvalt bij het aantrekken van deze jersey, is de elasticiteit van het materiaal. Normaliter ben ik altijd van de L-modellen, omdat wielerkleding nou eenmaal klein uitvalt. Ik ben geen bijzonder grote knaap, maar eigenlijk heb ik altijd een L aan. Dit gaf ik ook aan bij Isadore, waarna ik te horen kreeg dat een L toch echt te groot zou zijn, omdat het materiaal erg rekbaar is en zich strak om het lijf hoort te spannen. Ervan uitgaande dat men wist waar men het over had, liet ik de M overkomen en direct bij het passen werd duidelijk dat ze volledig gelijk hadden. De jersey zat als gegoten en ondanks de kleinere maat waren de mouwen van een perfecte lengte.

Foto: Facebook Isadore

Foto: Facebook Isadore

De Merinowol levert een uitermate soepele jersey op, eentje waarvan je bijna gaat vergeten dat je hem aan hebt. Het is lekker zacht, voelt fijn aan de huid en zorgt er ook voor dat je goed warm blijft. Een fris windje, of het temperatuurverlies dat gepaard gaat met een ondergaande zon, in deze jersey is het geen probleem. Het is overigens absoluut geen wintertrui; daarvoor heb je echt meer bescherming nodig. En op de hete zomerdagen kan je hem eveneens laten liggen, want dan is hij echt veel te warm. Maar op de dagen dat het ertussenin zit, de dagen waarop de zon zich met moeite toont, kortom: op dagen waar we er zo veel van hebben hier in Nederland, is de Long Sleeve Jersey van Isadore perfect.

De trui is in meerdere kleuren te krijgen. Als Nederlanders kregen we de ‘burnt orange’ opgestuurd. Het is een kleur waar je van moet houden. Persoonlijk vind ik het gebrek aan opsmuk bijzonder prettig, maar ik weet dat dat niet voor iedereen geldt. Oranje is ook een kleur die zeker niet bij elk frame past, maar Isadore biedt de trui ook aan in het paars en het olijfgroen. Wellicht hadden ze er goed aan gedaan om ook een sobere zwarte trui aan te bieden, voor degenen die wat moeite hebben met de uitgesproken kleuren.

De trui is getooid met de gebruikelijke achterzakken, waarvan er eentje is voorzien van een ritsje. Met wat geprop past achter het ritsje precies een iPhone, maar veel groter moet de telefoon niet worden. Dan zal hij in één van de zakken moeten waar geen ritsje in zit. Niet ideaal voor degenen die bang zijn dat hun telefoon deze zakken onvrijwillig verlaat.

Met de Long Sleeve Jersey heeft Isadore opnieuw een uitstekend product in handen, dat in het Nederlandse klimaat wel aftrek moet kunnen vinden. In de lente, zomer en herfst kan deze trui prima gebruikt worden. De trui is stijlvol, warm en ademt prima dankzij het Merinowol. Ideaal voor de wat frisse, droge avonden, of op dagen dat de temperatuur weigert om echt aangenaam te worden.

Isadore Long Sleeve Jersey

€130,-
8.5

Pasvorm

9.0/10

Warmte

8.5/10

Afwerking

8.5/10

Ademend vermogen

8.0/10

Pros

  • Zit uitstekend
  • Houdt warm
  • Stijlvol
  • Merinowol

Cons

  • Niet goedkoop
  • Achterzak met rits vrij klein
Twitter

Ivo Pakvis

Ivo Pakvis (1981) heeft een achtergrond als sportjournalist, werkt nu voor Sterc Internet & Marketing. Fietst. Klopte ooit Lieuwe Westra niet in een sprintje.
Twitter

Latest posts by Ivo Pakvis (see all)

Related Post

Geef een reactie