Getest: Isadore ThermoRoubaix Tights

By |maandag 7 december 2015|

thermoroubaix-tights-3253-w1170-h780-crop-flags1

Rapha wordt gezien als het toppunt van kwaliteit qua fietskleding. Wat ons betreft komt daar binnenkort een tweede naam bij: Isadore. Wellicht heb je er nog nooit van gehoord, want Isadore is een relatief nieuw fietskledingmerk en het geesteskindje van wielerprof Martin Velits. De roots van het merk ligt dan ook in zijn geboorteland, Slowakije. Alles wordt in het oosten ontworpen, gemaakt en verstuurd.

Het design van de kleding van Isadore is klassiek te noemen. Veelal zwarte kleding met wollen elementen, subtiele naden en sierlijke details. Toch durft Isadore ook de alternatieve fietser aan te spreken, met opvallende kleuren van bijvoorbeeld haar long sleeve jersey, al eerder getest door collega Ivo Pakvis. Ik test de Isadore ThermoRoubaix Tights, perfect voor de winterse omstandigheden. De broek is gemaakt van twee grote delen gecombineerd polyester en polyamide, waarbij aan de zijkant van het bovenbeen twee grote delen merinowol zitten. Onder de voet zit nog een strap die de broek op zijn plaats houdt. Dit zorgt voor een warm geheel die ook in de regen zijn mannetje kan staan. De broek is niet waterdicht maar kan erg goed tegen een kort buitje miezerregen. De broek sluit goed aan op je lichaam zonder dat het knelt. De logo’s, overigens reflectief, zijn zeer subtiel verwerkt in de broek en dat is prachtig gedaan.

thermoroubaix-tights-3256-w1170-h780-crop-flags1 thermoroubaix-thights_593_large

De broek houdt zich prima staande in verschillende weersomstandigheden. Regen, kou en wind kan hij prima aan. De laagste gevoelstemperatuur waaronder de broek is getest lag rond de 0 graden. Wanneer het kouder wordt kun je er nog voor kiezen om een extra laag toe te voegen, maar boven het vriespunt is dat niet nodig. Ik ben nogal een koukleum en dus voldoet de broek volledig aan de verwachtingen. Ook het ademend vermogen van de broek is prima, waardoor je zonder extreem te zweten je winterse tocht doorkomt, ook als je je wat meer inspant. Wel zo lekker als je tussendoor een koffiestopje houdt. De pasvorm is ook nog eens fabuleus, wat vooral komt door het luxueuze en elastische materiaal. Ook de zeem zit erg goed en sluit perfect rond de edele delen, vrijwel zonder enige wrijving tijdens het fietsen. De bretels zijn elastisch genoeg om goed rond je bovenlichaam te sluiten en zitten zelfs een klein beetje strak als je rechtop staat, op de fiets veranderd dit niet extreem, waardoor je soms het gevoel hebt dat de broek iets te strak zit.

thermoroubaix-tights-3026-w1170-h780-crop-flags1

Aan de kleding hangt een premium prijskaartje, maar het Slowaakse merk steekt haar doel niet onder stoelen of banken. Dat is namelijk het produceren van zeer hoge kwaliteit fietskleding, met een knipoog naar alternatieve kleuren en klassieke zwarte kleding zonder opsmuk. De kleding zal dan ook niet voor iedereen zijn weggelegd en kan concurreren met merken als Rapha. Het lijkt erop dat Martin en Peter Velits met Isadore ook na hun fietscarrière een blijvende factor zullen zijn in de fietswereld. Conclusie: ik ben fan!

Isadore ThermoRoubaix Tights

8.3

Prijs/Kwaliteit

8.0/10

Pasvorm

8.5/10

Ademend vermogen

8.0/10

Warmte

8.0/10

Afwerking

9.0/10

Pros

  • Zeer goede pasvorm
  • Klassiek design
  • Lekker warm tot 0°

Cons

  • Iets te strakke bretels
Brend van der Horst
Twitter:

Brend van der Horst

Brend van der Horst (@Brendsje) is 25 jaar en werkzaam bij Futurumshop in Apeldoorn. Zijn roots liggen echter in het hoge Noorden. Ging rechtop in zijn stoel zitten als Jens Voigt in de aanval was en riep dan hard 'Shut up Legs'. Wordt nu warm van Adam Hansen en John Degenkolb. Daarnaast is hij freelance journalist voor Wieler Revue, KNWU Magazine en Wielerflits.nl. Reed al viermaal de Marmotte en dat is het mooiste wat hij ooit deed.
Brend van der Horst
Twitter:

Latest posts by Brend van der Horst (see all)

Related Post

2 Comments

  1. Hans 07/12/2015 at 23:54 - Reply

    Vet! Heeft zeker gekeken op http://hebikwindmee.nl ;)

  2. Feddo 16/12/2015 at 08:47 - Reply

    Eens met deze recentie. Ik heb zelf de bibshort. Deze is ook top met waterdichte panelen. Eėn attentiepuntje: prijs van de bibshort is €130,- en dat is echt vele malen lager dan een Rapha -broek van €215,-. En dat is een grote plus voor Isadore. Isadore maakt haar kleding in Slowakije ipv China.

Geef een reactie