Getest: Löffler Hotbond

By |maandag 8 augustus 2016|

Het Oostenrijkse merk Löffler is misschien wat minder bekend onder de gemiddelde wielrenner. Niet onbegrijpelijk, want met het brede aanbod aan wielerkleding, is het buitengewoon logisch dat bepaalde merken wat meer in het oog springen dan andere. Maar dat wil niet zeggen dat Löffler geen fietskleding maakt die moeite waard is. En daarom een test: de Löffler Hotbond-kit.

Oostenrijkse wielerkleding. Het is weer eens wat anders dan we gewend zijn. Vaak komt het uit Italiaanse, Amerikaanse of Britse hoek, maar Oostenrijk is een wat minder voor de hand liggend land. En toch heeft Löffler een uitgebreide collectie in huis, die veel verder reikt dan alleen outfits voor op de racefiets. Ook kleding voor op de ski’s (het blijft een Oostenrijks bedrijf), voor het hardlopen en voor zogenaamde ‘Nordic Sports’.

HotbondDe broek
We ontvingen een broek en wielershirt van de zogenaamde Hotbond-lijn. Een koersbroek met jersey en ondershirt. Wat direct opvalt, is de styling van deze kit. Rode broek, wit/zwarte jersey en een simpel, mouwloos ondershirt. De rode broek is iets waar je van moet houden; menigeen zal zweren bij een zwarte koersbroek. Deze biedt Löffler natuurlijk ook aan, maar eigenlijk kan deze rode broek heel prima passen bij de juiste jersey. De broek is uitstekend gefabriceerd en tickt alle boxes: de bretels snijden niet in de schouders, de rand grijpt zich mooi vast aan je benen en de zeem voelt aan zoals een goede zeem hoort aan te voelen.


Eenmaal plaatsgenomen op het zadel, verdwijnt dat initiële gevoel niet. De zeem houdt zich uitstekend gedurende lange ritten. De langste rit die in de broek is gereden, was iets minder dan zes uur. Geen moment sneed er iets in de liezen, of kregen we de indruk dat de zeem zijn vorm aan het verliezen was. En aangezien comfort verreweg het belangrijkste is in elke fietsbroek, kunnen we hier bijzonder tevreden mee zijn.

Hotbond1De jersey
De jersey die we ontvingen past uitstekend bij de broek en voelt bijzonder licht aan. De pasvorm is, net als de broek, ideaal. De afwerking is tot in de details verzorgd, al ontbreekt er een rits in de drie achterzakken. Ik heb eerdere jerseys getest en vind het ontbreken van een goede rits wel een gemis. Je wil je waardevolle spullen (je smartphone, ik doel op je smartphone) gewoon net even wat beter beschermd hebben. Het ondershirt is er eentje van weinig opsmuk; het doet precies wat het moet doen en past opnieuw uitstekend.


Löffler was ooit een grote naam in de wereld van de wielerkleding en wil dat graag opnieuw worden. Aan de kwaliteit van de kleding zal het in ieder geval niet liggen; het heeft met de Hotbond een uitstekend product in huis, dat met de prijs/kwaliteit-verhouding de concurrentie aan kan met enkele bekendere merken. 

Löffler Hotbond

Löffler Hotbond
8.2

Pasvorm

8.5 /10

Comfort

8.5 /10

Styling

7.5 /10

Pros

  • Prima comfort
  • Afwerking dik in orde
  • Uitstekende pasvorm

Cons

  • Geen rits in de zak van de jersey
  • Styling is niet voor iedereen
Twitter

Ivo Pakvis

Ivo Pakvis (1981) heeft een achtergrond als sportjournalist, werkt nu voor Sterc Internet & Marketing. Fietst. Klopte ooit Lieuwe Westra niet in een sprintje.
Twitter

Latest posts by Ivo Pakvis (see all)

Related Post

Geef een reactie