Getest: ORNOT Floral jersey

By |woensdag 3 augustus 2016|

floral-2

Ik kan niet beginnen met tellen hoeveel fietsjerseys er zijn. Nou ja, kan wel, maar is onnodig tijdrovend werk. Veel. Er zijn veel jerseys. Oneindig variërend. Wie bij een gemiddelde cyclo langs de kant gaat staan om eens te kijken in hoeverre het volk zich enigszins weet te onderscheiden van de rest, neemt de variëteit met open bek in zich op. Jerseys hebben de opdruk van de lokale koerskroeg, een verzameling vrienden hebben er eentje laten maken met een geestige woordspeling erop, rondbuikige mannen met een Raboshirt van acht jaar oud, strak gesneden jerseys van Italiaanse makelij, noem maar op. Om in deze wirwar van kleuren en stijlen nog met iets origineels te komen, is een opgave op zich. Het Amerikaanse ORNOT doet echter graag een poging.

San Fransico
ORNOT is gevestigd in San Fransisco, de stad waar vrije geesten zich al sinds de jaren ‘60 onderscheiden. Soms leidend tot wereldwijd applaus, soms met een tevredenheid over de eigen daden die doet grenzen aan het onuitstaanbare. En inmiddels komt er dus ook fietskleding uit San Fransisco. ORNOT levert een keurige verzameling jerseys en bijhorende producten die – zo wordt trots vermeld op de website – in eigen land gefabriceerd worden. Hier geen verscheping vanuit Azië, maar gewoon gemaakt door de eerlijke Amerikaanse arbeider. En die eerlijke Amerikaanse arbeider weet prima hoe zo’n jersey eruit moet zien en in elkaar gezet moet worden, zo blijkt.


We kregen de Floral toegestuurd. Een donkere jersey met blauwe elementen en een cheeky, misschien Rapha-esque, asymmetrische band op de linkerarm. Qua stijl krijgt de Floral gelijk two thumbs up. Natuurlijk, het is volledig persoonlijk of stijl je aanstaat of niet, maar als liefhebber van jerseys zonder opsmuk en met geinige details, past dit gelijk in mijn straatje.

IMG_5590Elastisch
De Floral is gemaakt van een elastische stof, waardoor hij gelijk ook eigenlijk een maatje kleiner gekocht moet worden dan je misschien zou denken. Het scherp gesneden Italiaanse grut, zoals van Castelli, past mij pas als er een L op het label in de nek prijkt, maar de Floral van ORNOT is toch echt een M. Hij sluit bijzonder nauw aan, maar past tegelijk perfect. Feit is wel dat je met deze jersey niet kan weglopen voor overtollige kilo’s. Kwabbetjes, buikjes, moobs, de Floral filtert ze er door zijn uitermate strakke pasvorm genadeloos uit. Weet daarom waar je aan begint als je besluit er eentje te kopen. Ik ga niemand vertellen wat ze wel of niet moeten dragen, maar vleiend is de Floral absoluut niet. Behalve als je afgetraind bent, natuurlijk.


Eenmaal onderweg valt vooral op hoe licht de Floral eigenlijk is. Je hebt amper door dat je hem aan hebt. Hij ademt uitstekend op de echt warme dagen en blijft door de prima functionerende randen onderaan en op de mouwen perfect op zijn plaats. De drie zakken achterop hebben geen ritsje (boe!), maar zijn verder prima geschikt voor een banaantje, wat sleutels of een calorieënreepje.

Licht, zacht, strak en stijlvol. In die vier woorden laat de Floral zich wel omschrijven. Uitstekend geschikt voor de zomerdagen waarop het moraal torenhoog is en de benen er geen genoeg van kunnen krijgen.

ORNOT Floral

€120
ORNOT Floral
8.8

Pasvorm

8.5 /10

Ademend vermogen

8.5 /10

Styling

9.0 /10

Comfort

9.0 /10

Pros

  • Fraai
  • Licht
  • Comfortabel

Cons

  • Geen rits in de achterzakken
  • Pittig prijsje
Twitter

Ivo Pakvis

Ivo Pakvis (1981) heeft een achtergrond als sportjournalist, werkt nu voor Sterc Internet & Marketing. Fietst. Klopte ooit Lieuwe Westra niet in een sprintje.
Twitter

Latest posts by Ivo Pakvis (see all)

Related Post

Geef een reactie