Hammer Series

By |vrijdag 5 mei 2017|

Er staat iets te gebeuren in Limburg. Iets groots. Iets nieuws: The Hammer Series!

Van 1 tot 4 juni wordt Sportzone Limburg (een fantastisch sportpark met onder andere een afgesloten wielercircuit en MTB-parcours) ingericht voor de eerste editie van de Hammer Series. Naast de wedstrijden in dit nieuwe format is er een festival met op zaterdag een mooi programma voor de actieve fietser: toertochten van 50, 75, 100 and 150 km die allemaal eindigen op het parcours. De route van 150 kilometer volgt het parcours van de profs. Nadien kan je genieten van race 2 in The Hammer Series: Hammer Sprint. Als je niet meedoet aan de toertochten is het terrein gratis toegankelijk en voor een kleine bijdrage heb je toegang tot de beste plaatsen aan het parcours in het Premium Viewing-gedeelte.

De profs rijden drie wedstrijden in een spectaculair format dat uitermate geschikt is om te volgen aan het parcours, op tv, via de sociale media en dat allemaal ineens via de applicatie van Velon (Android / iOS). The Hammer Series brengt het spektakel van baanwielrennen naar de straat.

 

Vrijdag 2 juni: Hammer Climb

De 5 beste klimmers van het team rijden 10 rondjes van 7 kilometer met 2 beklimmingen per ronde. De top 10 op iedere beklimming krijgt punten. De tijdsverschillen aan de finish worden meegenomen in het klassement.

 

Zaterdag 3 juni: Hammer Sprint

De 5 snelste mannen uit het team rijden 8 rondjes van 12 kilometer met iedere ronde een sprint. De top 10 krijgt punten. De tijdsverschillen aan de finish worden meegenomen in het klassement.

 

Zondag 4 juni: Hammer Chase

Een grootste finale. En eigenlijk heel simpel. En ploegentijdrit van 3 rondjes à 15 kilometer. De startvolgorde wordt bepaald door het klassement na 2 dagen. En zie maar dat je met je team als eerste team over de streep komt!

 

Het is goed om te zien dat dit nieuwe format omarmd wordt door de grote teams uit de WorldTour. Niet de minste namen staan aan de start! Wat te denken van Tom Dumoulin en Wilco Kelderman? Of sprintkanon Andre Greipel?

Volg het nieuws op hammerseries.com over welke namen voor welke teams starten in dit driedaagse spektakel. Uiteraard is het hele evenement ook te volgen op de sociale media via @hammerseries en Facebook.

Naast wielrennen is er een festival met foodtrucks, jeugdwedstrijden, activiteiten voor kinderen en meer. Eigenlijk willen we iedereen oproepen een kijkje te gaan nemen. Het belooft een mooi evenement te worden met toprenners uit de WorldTour. Zij komen tijdens elke race in The Hammer Series een aantal keer voorbij in een spectaculair format, dat goed te volgen is via allerlei kanalen. Zulke initiatieven moeten worden beloond.

Deel dit bericht op Twitter en/of Facebook, tag @hetiskoers en maak kans op gratis deelname aan de toertocht op zaterdag! 

Bas Van Eijk

Bas Van Eijk

Bas van Eijk werkt thuis en ziet daarom alles van de Tour. En de rest van de wielerkalender. Werkt soms vanaf de Wahoo Kickr in Zwift.
Bas Van Eijk

Related Post

Geef een reactie