Op zondag 11 januari stond Veldhoven in het teken van het Nederlands kampioenschap veldrijden. Nadat Marianne Vos de titel bij de vrouwen greep, was het om 15:00u tijd voor de mannenwedstrijd. Op voorhand zou het een strijd tussen Lars van der Haar en Mathieu van der Poel worden, maar een echte wedstrijd werd het nooit.

De negentienjarige Van der Poel gaf vanaf de start vol gas en profiteerde van de vele loopstukken, die zijn concurrent Van der Haar een stuk minder gemakkelijk afgingen. In het laatste deel van de race kwam David van der Poel, de oudere broer van Mathieu, nog langszij bij Van der Haar. Zo kwam het dat de top drie er als volgt uitzag:

  1. Mathieu van der Poel
  2. David van der Poel
  3. Lars van der Haar

[foogallery id=”297″]

Kees de Jong

Kees de Jong (1986) begon met het kijken naar wielrennen in de jaren dat Pantani, Ullrich en Armstrong vochten om de prijzen. Kreeg op twaalfjarige leeftijd een veel te grote Raleigh die uit de vuilnisbak was gevist. Heeft de polders van de Kop van Noord-Holland als achtertuin en weet derhalve niet hoe het voelt om wind mee te hebben. Vindt afzien het mooiste wat er bestaat. Is naast fietsliefhebber ook fan van muziek en schrijft daar ook over.