2006, dertien jaar geleden, domineerde Sven Nys het wereldbekerseizoen. Acht van de tien wedstrijden gaan naar hem. Vanzelfsprekend is de Belg ook favoriet voor de regenboogtrui waar in Zeddam om wordt gestreden.

Maar enkele kilometers voor het einde gaat Nys onderuit. Hij moet opgeven. Landgenoot Erwin Vervecken rijdt weg bij Bart Wellens en Francis Mourey en wint. De beste Nederlander is Gerben de Knegt, op plek acht.

Bij de beloften gaat de titel naar Zdenek Stybar die Lars Boom klopt in de sprint. Boy van Poppel wordt wereldkampioen bij de junioren.

Hieronder de twee bladzijden uit het plaatjesalbum ‘Wielerboek ‘06’ (uitgegeven door de krant Het Laatste Nieuws) waarop enkele van de veldrijders van dat moment.

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop