Mooie Mario en de damesMario Cipollini is volgens mij zo’n beetje alles wat ik zelf niet ben maar als ik hem in een filmpje of op een foto zie moet ik altijd glimlachen. Om de reclamekaart waarop hij wordt omringd door blote dames. Zijn eigen ‘torso nudismo’. De extravagante wielerpakjes. De bravoure. Zijn super nette witte overhemd op zijn te bruine lijf. Zijn hipsterbaard. En om het ongegeneerd baden in luxe.

Dat meneer in een luxe villa woont, zal niemand verbazen. Maar in die villa huist dus gewoon een luxe herenkledingzaak! Nou ja, daar lijkt het in elk geval heel erg op. Cipo heeft een inloopkast. Een hele grote. Met een ontelbaar aantal paar schoenen op een rijtje, op kleur. Het filmpje is uit 2010. De inloopkast zal inmiddels nog wel een stukje groter zijn.

In zijn villa is overigens nergens te zien dat hier een succesvolle oud-renner woont.  Hij won vele ritten in de Giro en de Tour, Milaan-San Remo en de wereldtitel, maar Cipollini vindt dat allemaal van vroeger. Niet belangrijk.

‘Hier woont een gewone man’, zegt hij vervolgens doodleuk. Wat een show. Wat een over-the-top-macho!

Misschien heeft elk spel, elke sport, wel zo’n extravagant aandachtstrekkertje nodig. Of het huidige peloton een Cipollini heeft? Eentje die uiteraard ook meer dan behoorlijk presteert.

Hij komt niet in de buurt maar Sagan heeft er iets van weg, Pozzato en Wiggins misschien. Of zie ik iemand anders over het hoofd?

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)