De Giro d’Italia van 2016 winnen is een eitje. Of dat hoop ik toch, want door een slimme weddenschap kan het me 100 bakken Duvel opleveren. In deel 1 kon je lezen hoe ik mijn zoektocht naar een ploeg begon. Ondertussen kreeg ik al reactie van twee World Tour-teams en lopen de onderhandelingen. Tijd dus om het parcours van dat Italiaans wedstrijdje eens te bekijken.

giro2016

Ik heb niet te kiezen. Het moet de Giro van 2016 zijn. Gelukkig kan ik met mijn talent alle Contadors, Froomes en Quintana’s van deze wereld uit het wiel kletsen op zowat elke weg. Met uitzondering misschien van Neeltje Jans. Heb je dat gezien in de Tour van vorig jaar? Jongens toch. Als daar tegenwind staat, dan hoeft het voor mij niet meer.
Bij een eerste gedetailleerde parcoursverkenning heb ik meteen een gouden kans op tijdswinst opgemerkt. Rit 2 telt 190 km om van Arnhem naar Nijmegen te rijden. Google Maps leert ons echter dat je die verplaatsing ook in 24 km kan doen. Daar win ik dus al minstens 3,5 uur!

En het wordt nóg mooier. Rit 3 rijdt over 189 km van Nijmegen… terug naar Arnhem! Je houdt het niet voor mogelijk. Hier verdubbel ik mijn voorsprong tot 7 uur in het algemene klassement. Zo start ik de vierde rit op Italiaanse bodem in Catanzaro in het roos en hoeft mijn team enkel nog te verdedigen. De Tour win je in bed, de Giro in Nederland.

giro2016_NL

Ook tijdens de volgende achttien ritten vind ik nog tal van buitenkansjes. Ik denk de hele Giro te kunnen rijden in 2.281 km, of 1.102 km minder dan de andere kopmannen. Samen met een sterke ploeg en een mooie fiets mag eindwinst dus niet meer ontsnappen. De tijd die ik over heb, kan ik gebruiken om enkele uitstapjes te doen. Ik heb gehoord dat Turijn heel mooi is in mei.

Ondertussen heeft nog een derde World Tour-ploeg gereageerd op mijn voorstel om hun kopman in de Giro te zijn. Ze kunnen niet geloven dat ik hun gratis aan zo’n grote triomf wil helpen. Dat begrijp ik. Maar ze moeten er niet mee inzitten. Ik zal achteraf genoeg geld verdienen door een boek te schrijven, lezingen te geven en het nieuwe gezicht te worden van Calvin Klein-onderbroeken.

Wordt vervolgd…

Thomas Vanbrabant

Thomas Vanbrabant (1986) is een koersfan zonder koersfiets. Hij is verliefd op de kleine molen van Froome en de grote molen van Doel in het Waasland. Werd in Pro Cycling Manager 2012 ooit zesde in de Ronde van Polen. Ketonen bestonden toen nog niet. Girowinst in 2016 is zijn levensdoel.

Latest posts by Thomas Vanbrabant (see all)