Hoe laat is het? Lincoln biedt uitkomst…

By |vrijdag 15 december 2017|


Op deze fotokaart de namen van zeven renners én de ploegleider van de ‘Lincoln watches-ploeg’. Die namen – van niet de minste coureurs – zijn meteen het antwoord op de vraag die ik vanochtend voor ‘Raad het plaatje’ stelde. Misschien heb ik niet hard genoeg gezocht maar ik kon niet veel vinden over dit horlogemerk als wielersponsor. Reden de bewuste renners tijdens één wedstrijd in dit shirt? Olympia’s tour bijvoorbeeld, of de Ronde van Nederland? Ik weet het niet.

De bewuste renners zijn zo rond 1965 – als amateur – wel (bijna?) gelieerd aan de Flamenco- en aan de  en de Peugeot-amateurploeg. Zouden ze tijdelijk een ander shirt hebben aangetrokken? In ruil voor een paar tientjes en dat shirt?

Wie weet er meer?, is dan ook de volgende vraag. Een Raad het plaatje met een volgende Raad het plaatje als antwoord dus…

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)

Related Post

Geef een reactie