Roompot-Crelan-renner Huub Duijn komt in 2016 al uit voor deze Nederlandse procontinentale ploeg. Hij kan er blijven maar kiest voor een vertrek naar Vérandas Willems – Crelan, een Belgische ploeg van ongeveer hetzelfde niveau. Hij behaalt er zijn enige profzege: Rad am Ring op het Duitse racecircuit de Nürburgring. Ploeggenoot Wout van Aert eindigt als tweede.

Nadat Duijn een paar jaar mag rijden bij het grote Garmin-Slipstream (worldtour) , moet de Noord-Hollander het de laatste jaren doen met eerst continentale ploegen en erna procontinentale.

Duijn rijdt onder andere drie jaar bij de continentalen van De Rijke, een periode die van hem waarschijnlijk geen rijk man – financiële zin – heeft gemaakt.

Dan moet je volgens mij heel graag wielrenner willen zijn. En blijven. Net als Jetse Bol kan Duijn na De Rijke weer acteren op het een-na-hoogste niveau. Duijn doet dat dus bij onder andere Vérandas-Crelan en dankzij een fusie tot tweemaal toe bij Roompot.

En volgend jaar? Als Roompot stopt, is er dan nog een andere procontinentale ploeg geïnteresseerd in deze 34-jarige?

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)