Infographic Parijs Roubaix 2015

By |zondag 12 april 2015|

Deze infographic is gesponsord door EPO – Tour d’Oospel

Parijs-Roubaix-2015

Wat u moet onthouden over EPO-Tour d’Oospel:

  • Het gezelligste wielerevenement van Nederland, met wielrennen zoals het bedoeld is, lijkt u dat wat? Reserveer dan voor de rest van uw leven het eerste weekend van augustus.
  • Houdt u ervan om de koers te rijden of te volgen in top ambiance? Kom dan op 1 augustus 2015 naar Ospel.
  • Houdt u ervan om flink gas te geven in een feesttent? Kom dan alvast op 31 juli naar Ospel en blijf een nachtje daar.
  • Op tourdoospel.nl, facebook.com/tourdoospel, en via @EPO_TourDoospel vindt u de informatie die u nodig heeft om dit schitterend wielerevenement op de voet te volgen.
  • Op bovengenoemde pagina’s kunt u regelmatig mooie prijzen winnen.

Nadere toelichting
Na meer dan 20 jaar wielerstilte stonden in 2013 in het Limburgse Ospel 5 bloedfanatieke koersvolgers op om de koers terug naar Ospel te halen. Het evenement EPO – Tour d’Oospel werd geboren en was meteen een succes. Wielrennen zoals het hoort te zijn. Kinderen, verstandelijk beperkten, niet-licentiehouders én een Elite-Beloften criterium: voor ieder wat wils. Dat resulteerde dan ook in de drukst bezochte niet-prof koers in Limburg dat jaar, een sterk deelnemersveld, versierde huizen en tuinen rond het parcours, een volle feesttent na afloop en vooral veel gezelligheid. Kortom: een waar volksfeest.

EPO – Tour d’Oospel, een aparte naam voor een wielerkoers
In de zoektocht naar een hoofdsponsor werd als snel aangeklopt bij het Ospelse bedrijf EPO: Egg Products Ospel, tegenwoordig onderdeel van de Global Food Group. Door de ludieke combinatie van EPO en wielrennen heft de organisatie meteen het taboe en omerta rond doping op. Buiten het feit dat EPO een ludieke naamgever is, is het bovenal een betrokken en zeer gewaardeerde hoofdsponsor.

De rest van de naam was ook al snel gevonden. Ospel wordt in het plaatselijk dialect Doospel genoemd, vandaar dat Tour de Doospel al snel werd samengetrokken als Tour d’Oospel.

Ambitieus
De organisatie ambieert sportief en maatschappelijk het hoogst haalbare. Inmiddels is de organisatie behoorlijk uitgebreid en gaat op 31 juli en 1 augustus de derde editie van het evenement van start. Hierbij is alweer het nodige verbeterd t.o.v. voorgaande edities, die lijn zal gestaag worden doorgetrokken.

Onthoudt EPO – Tour d’Oospel dus goed, zodat u er niet van staat te kijken als in 2025 de Champs-Élysées verplaatst wordt naar wat nu de Onze Lieve Vrouwenstraat in Ospel is. Wilt u dit ambitieuze wielerevenement volgen en bezoeken? Houdt dan tourdoospel.nl, facebook.com/tourdoospel en @EPO_TourdDoospel in de gaten.

Bas Van Eijk

Bas Van Eijk

Bas van Eijk werkt thuis en ziet daarom alles van de Tour. En de rest van de wielerkalender. Werkt soms vanaf de Wahoo Kickr in Zwift.
Bas Van Eijk

Related Post

Geef een reactie