Alain van Katwijk was begin deze eeuw een paar jaar prof. De door de Bankgiroloterij gesponsorde ploeg was in 2004 waarschijnlijk zijn grootste werkgever. Daar komt hij onder contract na een mooi amateurjaar met winst in onder andere de Ronde van Overijssel.

Bankgiroloterij houdt na 2004 op te bestaan maar de ‘inboedel’ wordt overgenomen door Shimano. Van Katwijk mag mee maar grote prestaties levert hij in 2005 niet. Erna rijdt hij nog twee verdienstelijke seizoenen op een ietwat lager niveau. In 2006 schrijft hij voor de tweede maal de Ronde van Midden Brabant op zijn naam.

Van Katwijk is de zoon van Jan van Katwijk, en dat is weer de oudste van de drie fietsende profs in de jaren 70/80. Piet en Fons zijn de jongere Van Katwijks.

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)