Crowdfunding: Hoogtestage voor Jetse Bol!

By |vrijdag 30 juni 2017|

Jetse Bol, u kent hem wellicht. Mascotte van deze site en bijna winnaar Parijs – Tours 2013 (Filmpje!). Na Rabobank, Belkin en Cyclingteam de Rijke fietst Jetse nu voor het Colombiaanse Manzana Postobon. Mooi roze is immers niet lelijk! Manzana Postobon doet mee op procontinentaal niveau en dat heeft voor- en nadelen. Een voordeel is de mogelijkheid tot wildcards voor de grote rondes en ja, de wildcard voor de Ronde van Spanje is inmiddels binnen! Een nadeel is een bescheiden budget. Jetse Bol mag mee naar La Vuelta a España en hij wilt zich daar tot in de puntjes op voorbereiden. Zijn persoonlijke trainer heeft hiervoor een hoogtestage geadviseerd. Daar komt het bescheiden budget om de hoek kijken: Er is geen geld voor individuele hoogtestages. Jetse fietst bij Manzana Postobon voor een appel en een ei, in de hoop dat zijn prestaties een beter contract opleveren, dus thuis klotst het geld ook niet over de plinten.

Bij Het is Koers! is ook geen geld. We zijn immers een non profit vereniging. Gelukkig bestaat er tegenwoordig zoiets als crowdfunding. We leggen allemaal een beetje bij en samen profiteren we van een eventuele etappewinst. Superhandig! 

Nu gaan we jullie niet om geld vragen, we gaan het anders aanpakken:

 1. U koopt voor €25 euro een T-Shirt. De marge op dat shirt gaat in het potje voor Jetse’s hoogtestage.
 2. U koopt  naast het T-Shirt ook een winstverzekering voor €5 euro. Als Jetse een etappe wint in de Vuelta 2017 krijgt u het geld van het t-shirt terug.
 3. U koopt alleen een winstverzekering van €5 euro en u investeert daarmee in Jetse Bol. Geen tegenprestatie.

Het t-shirt is door Jetse zelf ontworpen. Het ontwerp is door Wouter van Mr. Nelson Design verder uitgewerkt. Het is een derailleur – van het merk Jetse Bol ;-) – waarbij de ketting de tekst No te Rajes vormt, Spaans voor Geef nooit op! Dat is zo ongeveer de instelling van Jetse doorheen zijn wielercarrière.

Het shirt in de kleur blauw of grijs en de winstverzekering zijn te koop in onze online winkel.We hebben een dames- en herenuitvoering in de maten XXS tot XXL. Uiteraard van goede kwaliteit en natuurvriendelijk.

FAQ:

Wat hebben jullie met Jetse Bol? Nou… ooit in een ver verleden waren we op zoek naar een goedkope renner om onze wielerploeg in een spel mee af te vullen. Benoît Salmon was gestopt met fietsen dus er was een vacature. Toen kwam Jetse Bol om de hoek kijken. Uiteraard hebben we hem van die eer op de hoogte gesteld en sindsdien volgen wij hem en hij ons. Hij heeft ons geen windeieren gelegd!

Bas Van Eijk

Bas Van Eijk

Bas van Eijk werkt thuis en ziet daarom alles van de Tour. En de rest van de wielerkalender. Werkt soms vanaf de Wahoo Kickr in Zwift.
Bas Van Eijk

Related Post

5 Comments

 1. Sjoerd 01/07/2017 at 00:38 - Reply

  Ik heb 2 shirts besteld. Van elke kleur 1. Go Jetse!!

 2. Fokke 04/07/2017 at 11:56 - Reply

  Natuurlijk steun ik Jetse en heb daarom een shirt besteld, Vraagje: wanneer wordt dit shirt verzonden? zou mooi zijn als ik m mee kon nemen op vakantie.

 3. Jasper 18/07/2017 at 09:47 - Reply

  Hoi, vorige week op valreep shirt besteld, wanneer wordt deze verzonden?

  • Bas Van Eijk 18/07/2017 at 09:59 - Reply

   Ik krijg de shirts vandaag binnen en ga dan de verzending in orde brengen. Tegen het weekend bij u op de mat.

 4. Danny 22/07/2017 at 13:09 - Reply

  gaat het lukken met die stage? shirt is erg mooi trouwens!

Geef een reactie