Op de persfoto zie we een juichende Jos Schipper. In de tijd van de allesoverheersende TI-Raleigh-ploeg weet hij in 1981 een rit in de Ronde van Nederland te winnen. Een prima prestatie voor de renner die niet had misstaan in het rood-geel-zwart van de Postploeg maar gedurende zijn wielerloopbaan voor wat kleinere ploegen uitkomt.

Zoals HB Alarmsystemen dat tussen 1979 en 1981 de tweede ploeg van Nederland is en ook best wat presteert. HB is misschien wel een beetje te vergelijken met het Roompot (van 2015 tot en met 2019) van nu, met her en der wat zeges.

In 1980 wint Johan van der Meer namens HB Dwars door Vlaanderen en in 1981 juichen er twee renners van de ploeg van ploegleider Koopmans in de Vuelta: Heddie Nieuwdorp en Jos Lammertink winnen een rit. Jos Schipper wint dat jaar de Ruta del Sol en de rit naar Veendam in de Ronde van Nederland, zie de persfoto.

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)