Juichen om plek negen…

By |vrijdag 29 augustus 2014|

Raad het plaatje - vier rennersNegende in de massasprint en toch juichend over de streep. Bauke Mollema doet ‘t in 2011 in de laatste rit van de Vuelta. Niet zozeer omdat hij – knap – als vierde is geëindigd in het eindklassement maar omdat hij in de sprint Joachim Rodriquez is voorgebleven. De twee streden om de puntentrui die nu definitief voor de Nederlander is. Het groen komt Mollema ten deel zonder dat hij een rit wint. Tienmaal eindigt hij bij de eerste tien en daarbij zit de net-niet-zege op de top van La Covatilla als hij in Daniel Martin zijn meerdere moet erkennen. De leiderstrui is wel voor Mollema maar die verliest hij de volgende dag al weer in een tijdrit.

De Vuelta van 2011 is overigens ook die van de doorbraak van Chris Froome. De knecht is dan al beter dan zijn kopman Bradley Wiggins en had de Vuelta kunnen winnen, maar hij blijft (te lang) voor Wiggins werken. Lachende derde is Juan José Cobo die in Madrid Froome (met dertien seconden) en Wiggins de baas is.

In 2008 en vooral in 2009 en 2010 gaat de puntentrui naar renners van wie je het meer verwacht: Greg van Avermaet (wint één rit), André Greipel (vier ritten) en Mark Cavendish (drie ritten).

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Related Post

One Comment

  1. Dries 29/08/2014 at 15:06 - Reply

    Doodzonde dat de winnaar niet meer in een vissentrui gestoken wordt.

Geef een reactie