Raad het plaatje - Pieterse, Zoet, Karstens, DolmanEen geinponem uit Leiden, een serieuze hardrijder uit Oude Tonge, een jonge brutale Rotterdammer en een stevige kerel uit Sassenheim die eigenlijk altijd een jongetje blijft. Vier jongens uit Zuid-Holland snellen in oktober 1964 in Tokio naar het Olympisch goud op de 100 kilometer-ploegentijdrit.

Decennia later wijdt Andere Tijden Sport een mooie aflevering aan de titel van toen. Gerben Karstens en Jan Pieterse komen aan het woord. Eef Dolman en Bart Zoet niet, zij zijn inmiddels op jonge leeftijd overleden. Hun verhaal wordt verteld door nabestaanden. ‘Over leven en lijden van de vier van Tokio’, zo leidt Tom Egbers de aflevering in…

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)