Longreads

By |donderdag 24 december 2015|

Eigenlijk was het wel een beetje nodig‘ (DvhN, €)
Het eerste interview met Erik Dekker in acht jaar tijd is meteen een afscheidsinterview.

Heel soms kom ik in het tunneltje terecht‘ (AD, €)
Wat drijft Tom Dumoulin om het beste uit zichzelf te halen? Hoe voelt het om een hype te zijn? En hoe ga je om met bekendheid? Tom ‘Mr. Nuchter’ Dumoulin heeft opnieuw (h)eerlijke antwoorden in huis.

Afscheidsinterview Thomas Dekker (deel 1, deel 2, deel 3)
Niet één, niet twee, maar drie delen heeft Wielerflits nodig om de carrière van Thomas Dekker door te lichten. De beste man heeft dan ook het een en ander meegemaakt. Van zijn gouden jaren als belofte tot zijn eerste profseizoenen, het snoepen van verboden vruchten en zijn laatste kunstje in Mexico… Dekker laat alles nog eens rustig de revue passeren.

Vaughters: Tour owner ASO ‘is the big playground bully’ (Velonews)
De ASO gooide onlangs een flinke knuppel in het hoenderhok dat UCI heet. Aan Garmin-manager Jonathan Vaughters de vraag: waarom?

Jaaroverzicht Wielerjaar 2015 (Soigneur)
Thijs Zonneveld (en zijn joggingbroek) blikken terug op een bijzonder mooi wielerjaar.

Swart defends Froome’s physiological testing, more data to be released in 2016 (Cyclingnews)
De fysiologische test van Chris Froome leverde weinig nieuws op. Dat de Keniaanse Brit aanleg heeft om hard te fietsen, konden we op onze vingers nagaan. Cyclingnews sprak met de man die Froomes lichaam tegen het licht hield.

Exclusive: Sir Bradley Wiggins discusses his classic bike collection (Cycling Weekly)
Bradley Wiggins houdt van klassieke fietsen, daarom houden wij van hem! De Pinarello van Indurain, een carbojn Fausto Coppi frame en fietsen of onderdelen van alle ploegen waarvoor de Brit fietste. Een liefhebber aan het woord.

Unsung Heroes of the Peloton (I): Stig Broeckx (Ciclismo Internacional)

Knecht in de spotlight. Stig Broeckx rijdt zich als derdejaars prof de longen uit het lijf voor leider André Greipel. ,,Een echte familieman.” Het begin van een mooie serie verhalen ongetwijfeld.

Sander Slager

Schrijft als freelance journalist o.a. voor Wieler Revue en Wielersport (KNWU). Houdt van fietsen en reizen, en het liefst een combinatie van beide.

Latest posts by Sander Slager (see all)

Related Post

Geef een reactie