Een Giro zonder #PöstiPower

By |vrijdag 4 mei 2018|

Zijn eerste grote ronde!

Een jaar geleden staat Lukas Pöstlberger voor het eerst aan de start van een van de drie grote rondes. Eerst even rondkijken en leren hoe dat nou gaat, is er voor de Oostenrijker niet bij.  Hij weet in rit 1 naar Olbia het sprintende peloton voor te blijven en wint!

Pöstlberger komt een kilometer voor de finish soort van per ongeluk op kop. In een finale met veel bochten heeft hij ineens een gaatje en de anderen reageren niet. Of te laat. De onbekende Bora-renner rijdt zich uit de schaduw en is dankzij deze ritwinst meteen de verrassende eerste rozetruidrager van de 100-ste editie van de Giro.

Gaat Pöstlberger vaker voor stunts zorgen? Tussen het roze van toen en de Giro van nu in elk geval niet.

Op de deelnemerslijst van 101-ste Giro ontbreekt zijn naam. Hij heeft niet de vorm die nodig is om aan een grote ronde te beginnen, schrijft hij ruim een week geleden op zijn Facebook-pagina.

Maar Pöstlberger komt dit seizoen terug op zijn niveau, belooft hij. ‘Ich werde jetzt einen kompletten Neuaufbau machen, um dann mit voller #PöstiPower wieder ins Renngeschehen eingreifen zu können.’

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Related Post

Geef een reactie