Matthijs van Bon als voorprogramma

By |vrijdag 2 december 2016|

raad-het-plaatje-aforma-rennerJa, deze renner lijkt op een bekende oud-wielrenner. Dit is Matthijs van Bon (van 2 december 1974), de jongere broer van Léon van Bon. Ook Matthijs schopt het tot profrenner maar zijn betaalde carrière beperkt zich tot een jaartje, in 1999 bij Bankgiroloterij. Matthijs is vooral op de baan actief.

In 1997 doet de dan 22-jarige Apeldoorner een gooi naar het nationaal uurrecord achter de derny’s. Het te verbeteren record van ruim 56 kilometer per uur haalt hij niet. In feite zit Matthijs die middag in het voorprogramma van de recordpoging van prof Peter Pieters, die wel slaagt en meer dan 57 kilometer rijdt.

Tegenwoordig staat Matthijs aan het hoofd van zijn webshop (met ook een fysieke winkel) Van Bon-Sport. Hij verkoopt – hoe kan het ook anders – fietsonderdelen en –accessoires.
  

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)

Related Post

2 Comments

  1. Matthijs van Bon 02/12/2016 at 17:34 - Reply

    Aangenaam verrast om mezelf nog eens zo terug te zien! Leuk, bedankt hetiskoers!
    Inderdaad veel op de baan actief geweest, met oa vier nationale baantitels als gevolg.
    Nu nog altijd actief in omnisport en natuurlijk onze winkel vanbon-sport.nl

  2. Jos van Nierop 02/12/2016 at 17:53 - Reply

    Graag gedaan. En: gefeliciteerd!

Geef een reactie