Ultima-advertentieUltima is voor de PDM-ploeg dé leverancier van wielerkleding en dus is het niet gek dat van gecontracteerde renners wordt verwacht model te staan voor hun advertenties. De renner met het matje is uiteraard Steven Rooks (winnaar van Luik-Bastenaken-Luik in 1983) en het wat studentikozere jongetje heet John van den Akker. De advertentie is van begin 1989.

Ultima-advertentie - Nico Verhoeven e.a.Later dat jaar mogen nog andere PDM- renners in wielerkleding naast een jonge dame poseren. In winterkleding zijn dat John Vos en Nico Verhoeven. En het volgende voorjaar is het de beurt aan Erik Breukink om verleidelijk (vanachter de zonnebril) naar de jonge dame te kijken. Nico Verhoeven en Gert Jakobs moeten het doen met elkaars blik…

Ultima-advertentie - Erik Breukink e.a.En dan de jonge dame. Begin 1989 is ze pas 15 jaar en nog niet echt bekend, maar voor de wielerliefhebbers verandert dat gedurende dat jaar. Niet door de advertenties maar omdat ze niet slechts model is maar ook een succesvol wielrenster. In juni grijpt ze de nationale wegtitel bij de junior-dames en een jaar later wordt ze in diezelfde categorie derde op het WK. De naam? Daniëlle Overgaag.

Daniëlle behoort de jaren erna bij de betere Nederlandse wielrensters maar wordt bij het grote publiek bekend als presentatrice van diverse tv-shows en Studio Sport. En inmiddels is ze mevrouw Oerlemans, getrouwd met Reinout. En tijdens haar wielerloopbaan had de blondine nog een tijdje iets met ene Lance…

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)