Michel ‘Peerke’ Pollentier (Raad het plaatje: de oplossing)

By |vrijdag 16 november 2012|

Tja, weer een renner die onlosmakelijk aan doping wordt gelinkt. De door Nesten getekende Vlaming Michel Pollentier was halverwege de jaren zeventig van de vorige eeuw een meer dan verdienstelijk renner die zowel in klassiekers als in grote rondes van zich deed spreken. De Ronde van Vlaanderen staat op zijn palmares, maar ook de Rondes van Italië en Zwitserland.

In 1978 lijkt hij een gooi te doen naar de Tour-zege maar Pollentier wordt na zijn  ritzege op Alpe d’Huez betrapt tijdens de dopingcontrole. Via  een peertje onder zijn oksel, met daarin schone plas en eraan een slangetje, probeerde hij op een natuurlijk lijkende manier te plassen. Maar ‘Peerke’ – dat werd zijn bijnaam – werd gesnapt, en uit de wedstrijd gezet. Later wordt bekend dat Pollentier zijn fraude niet met een rubberen peertje pleegde, maar met een condoom

 

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)

Related Post

One Comment

  1. Peerke Pollentier 10/10/2013 at 10:16 - Reply

    Het verlangen naar de tijd waarin dit gebeurde en het amateurisme waarmee het gebeurde heeft ervoor gezorgd dat Michel ‘Peerke’ Pollentier sinds kort de naamgever is van ons wielertoerclubje.

Geef een reactie