Ode aan Amy

By |vrijdag 1 juni 2018|

Als je een wielerliefhebber vraagt naar de beste Nederlandse wielrensters van dit moment, zul je waarschijnlijk namen als Annemiek van Vleuten, Chantal Blaak, Anna van der Breggen en Marianne Vos horen. Als je gesprekspartner daarbij ook Puck Moonen noemt, weet je genoeg ;-)

Een minder in het oog springende (sub)topper van eigen bodem is Amy Pieters. Ze rijdt voor een sterrenteam – Boels Dolmans – maar kan er in haar uppie ook wat van. Op de baan veroverde ze inmiddels een flinke reeks nationale titels en ook op de weg laat ze van zich horen.

Dit jaar wint ze de Ronde van Drenthe, de meerdaagse wedstrijd de Healthy Ageing Tour en in de Ronde van Vlaanderen moet ze alleen haar meerdere erkennen in ploeggenote Anna van der Breggen.

Vandaag verjaart Amy – dochter van de vroegere sprinter Peter Pieters. Ze wordt 27.

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Related Post

One Comment

  1. Rick 06/06/2018 at 19:44 - Reply

    Gefeliciteerd Amy!

Geef een reactie