Verslag #Olifant

By |zondag 3 mei 2015|

We zijn geen mooi-weer-fietsers maar je moet onheil ook niet opzoeken. Het is daarom dat er door de eerste datum een grote rode streep ging. Voor de nieuwe datum, zondag 3 mei, zag het er lange tijd glorieus uit. Echter, de laatste dagen verslechterde het weerbeeld en nam het aantal afmeldingen toe. We besloten toch te gaan fietsen en warempel: alleen het laatste uur een bui, maar wel droog gestart en dat is het belangrijkste. En met een groep van +/- 40 man was het ook nog eens behapbaar. 4 lekke banden en 1 tuimelperte later stonden Strava en Twitter vol met trotse rijders die hun olifant toonden aan al wie maar wilde zien, als was het een kinderklas die naar buitenkomt rennen met de zoveelste “Je bent een kei-kei” voor moederdag.

Bovenstaand een reportage door Omroep Gelderland. Hieronder een screenshot van de Strava van Joris Meijer, geestelijk vader van deze GPS-tekening. En daaronder een kort zelf geschoten fragment waarbij ik gepasseerd word door het voltallige peloton van deze #hikrit.

Naast een leuke tekening is het mijn inziens ook nog eens een schitterende route door de Bommelerwaard. Je fietst veelal over dijkjes en langs het water. Een route die mij niet snel zal vervelen, dus wellicht tot een volgende #olifant!

Gelukkig hebben we de foto’s nog, met dank aan @HaroldinhoXL!

Strava van @joris_meijer, ontdekker van de Olifant


https://www.youtube.com/watch?v=XlHHWnD2U6o
Bas Van Eijk

Bas Van Eijk

Bas van Eijk werkt thuis en ziet daarom alles van de Tour. En de rest van de wielerkalender. Werkt soms vanaf de Wahoo Kickr in Zwift.
Bas Van Eijk

Leuk verhaal? Deel het gerust :D

2 Comments

  1. Dennis Westendorp 04/05/2015 at 11:31 - Reply

    ik vond t een mooie rit , misschien een idee om dr een voorjaarsklassieker-hikrit van te maken

  2. Mirjam Wolder 04/05/2015 at 14:12 - Reply

    Genoten! En echt een leuke club mensen. Sociaal en bovenal plezier gemaakt.

Geef een reactie