Omloop het Nieuwsblad: Nog 1 dag

By |vrijdag 24 februari 2017|

En dus kijken wij terug naar 1 jaar geleden. Nieuw in 2016 is de uitgebreide controle vooraf op motortjes in de fietsen. Niets gevonden. Het is immers geen veldrijden.
Hoe de wedstrijd zich heeft ontplooid ligt natuurlijk nog vers in het geheugen want iedereen weet wie demarreerde op de Taaienberg. Allemaal in koor: … Luke Rowe!
Hij slaat zowaar een gat en met een aantal medevluchters vormen ze een gevaarlijke kopgroep. Dat is buiten Sagan gerekend, die rijdt er in zijn eentje naar toe. Ik heb vorig jaar kort na de Omloop dezelfde wegen bereden en als ik dan zie met welke snelheid hij die smalle boerenwegen afraast,… die jongen kent geen angst.
Opvallend feitje: geen renner van Quickstep in de kopgroep. Die worden in hun achtervolging ook nog gehinderd door een massale valpartij en zodoende weten de vluchters een miniem gaatje van een halve minuut te behouden tot de laatste 2 kilometer.
Met 5 man waaronder Greg Van Avermaet en Peter Sagan raast de kopgroep op de finish af…. 2 grote meneren die weten wat winnen is én weten hoe het is om tweede te worden.

Bas Van Eijk

Bas Van Eijk

Bas van Eijk werkt thuis en ziet daarom alles van de Tour. En de rest van de wielerkalender. Werkt soms vanaf de Wahoo Kickr in Zwift.
Bas Van Eijk

Related Post

Geef een reactie