Omloop het Nieuwsblad: Nog 2 dagen!

By |donderdag 23 februari 2017|

Nog maar 2 nachtjes slapen en het is zover! In Vlaanderen schieten ze het klassieke voorjaar in gang. Daarom blikken wij al de hele week evenzoveel jaren terug als dat het nog dagen wachten is. Editie 2015 begint ietwat vreemd. De Skybots zitten in het voorste wagonnetje en mennen het peloton langs ’s heeren wegen. Een skytrain zo vroeg in het seizoen?

Gelukkig doet Tom Boonen de Taaienberg eer aan en demarreert de hegemonie naar de vaantjes. Vlak voor de Haaghoek komt alles tezamen en ontstaat op die kasseien de beslissende kopgroep: Terpstra, Vandenbergh, Boonen en Ian Stannard. Drie renners van Quickstep én de reden waarom Sky de wedstrijd al vroeg hard maakte.

De Quicksteppers hebben nog 40 kilometer om uit te doktoren hoe ze die vervelende maar oersterke Brit in het pak gaan steken… Stannard mag 35 kilometer in het wiel alvorens de debatten geopend worden.

Boonen valt aan, Stannard rijdt het gat dicht.
Terpstra demarreert, Vandenbergh rijdt het gat toe.
Stannard gooit het gas open en alleen Terpstra kan ternauwernood volgen.

Stannard wint.

Bas Van Eijk

Bas Van Eijk

Bas van Eijk werkt thuis en ziet daarom alles van de Tour. En de rest van de wielerkalender. Werkt soms vanaf de Wahoo Kickr in Zwift.
Bas Van Eijk

Related Post

One Comment

  1. Luk (@schwalbekoenig) 23/02/2017 at 10:15 - Reply

    FFWD in het filmpje tot 1’41”: ‘Ghaaghoogh cobbles’ :)

Geef een reactie