Over de streep – ‘Ik word steeds sterker’

By |zaterdag 11 juli 2015|

‘Wat is je eerste reactie?’
‘Tevreden.’
‘Geen moment gedacht aan de ritzege?’
‘Ik ben nog maar net terug.’
‘Enig idee waar je nu staat?’
‘De wattages die ik trap, stellen me gerust.’
‘Vergelijkbaar met je beste jaar?’
‘Nog niet, maar ik wil niks forceren.’
‘Vandaag moest je in het rood…’
‘Nee, ik bleef onder mijn omslagpunt.’
‘Ga je straks in de bergen ook de toppers volgen?’
‘Ik ga mezelf in elk geval niet opblazen.’
‘Wat is je doel de komende dagen?’
‘Sterker worden, verbeteren, geen schade oplopen.’
‘En in Parijs?’
‘Top-15 zou mooi zijn, top-10 super.’
‘En een etappe?’
‘Dat komt te vroeg.
‘In de Vuelta wellicht?’
‘Na de Tour staat alles in het teken van volgend seizoen.’
‘Oké, Robert, dank je wel!’

Sander Peters

Als Sander Peters (1974) geen teksten schrijft, zit 'ie op de fiets. De racefiets dus. Een Trek, lekker degelijk. Want klussen aan z’n fiets, daar houdt ‘ie niet zo van. Ook niet zo’n fan van clichés en pseudo-intellectueel geneuzel over de koers (Hoogmis, Koers Van De Vallende Bladeren, Hel Van Het Noorden, Il Lombardia, etc.). Dol op macaroni-met-smac-en-kaas en de Vuelta.

Related Post

Geef een reactie