Panini’s Giro d’Italia-plaatjes, maar dan van Merlin

By |vrijdag 5 mei 2017|

Dit zijn plaatjes, stickers om precies te zijn, voor het album van Merlin Collections. In 1995 gaf deze concurrent van Panini het album ‘78e Giro d’Italia’ uit. 336 plaatjes met daarop fietsen, ploegen, oud-winnaars en bovenal de mogelijke deelnemers aan de Italiaanse ronde van dat jaar.

Dimitri Konychev, Claudia Chiappucci en Marco Pantani zitten er bij, Evgeni Berzin, Davide Rebelin (ja, echt waar!), Miguel Indurain, Mario Cipollini, Erik Breukink en bijvoorbeeld ook Rob Harmeling. Die dus niet aan die Giro deelnam…

Het album heeft wat weg van de uitgave die Panini onlangs op de markt bracht ter gelegenheid van de aanstaande – honderdste – Giro. Hoewel of juist omdat album en plaatjes niet in Nederland zijn te krijgen is het enthousiasme erover bij sommige Nederlandse wielervolgers enorm.

Of, hoe en zo ja wanneer (verzamelen is ook geduld hebben…) ik album en plaatjes weet te bemachtigen, is de vraag. Ervoor afdalen naar de laars van Europa gaat me te ver. Een kostbaar tripje naar eBay behoort tot de mogelijkheden.

De renners op de Merlin-plaatjes van wie de namen niet zichtbaar zijn, heten trouwens Heinz Imboden (Refin, achtste in de Giro van 1995), Georg Totschnig (Polti, negende in 1995), zij eindigden net voor nummer tien Casagrande. In de roze trui zijn naast Bartali nog twee meervoudige winnaars te zien: de voorovergebogen Giuseppe Saronni en Felic Gimondi.

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)

Related Post

One Comment

  1. Nick Valcke 05/05/2017 at 15:01 - Reply

    Yep, alle vier juist… :-)

Geef een reactie