Paul de Leeuw en Yves Leterme te gast bij Mart Smeets: eerste namen voor De Avondetappe bekend

By |zondag 26 juni 2011|

Mart Smeets

Het kostte de redactie van Het is Koers! deze week twee bezoekjes aan een smoezelige parkeergarage, waar een onbekende man in regenjas ons een beduimeld A4’tje met een heuse primeur overhandigde. Op het papier stonden de namen van de gasten die de komende weken aanschuiven bij Mart Smeets in De Avondetappe, de dagelijkse late night wielertalkshow van de NOS.

Traditiegetrouw ontvangt Smeets in De Avondetappe veel actieve wielrenners. Dit jaar zijn dat onder meer Rabo-talent Steven Kruijswijk, Omloop Het Nieuwsblad-winnaar Sebastian Langeveld, pechvogel Karsten Kroon en aanstormend Vacansoleil-renner Pim Ligthart, die dit jaar al de Hel van het Mergelland won.

Naast renners die nog actief zijn in het peloton, zijn ook oud-renners graag geziene gasten in het Franse Avondetappe-decor. Zo komt Team Sky-ploegleider Steven de Jongh langs, evenals zijn collega’s Tristan Hoffman van Saxobank en Jean-Paul van Poppel van Vacansoleil.

Yves Leterme

De meest in het oog springende namen zijn echter die van Belgisch premier Yves Leterme en presentator Paul de Leeuw. Van Leterme is bekend dat hij een groot wielerfan is (zijn favoriete renner is Maxime Vantomme van Katusha), bij de naam Paul de Leeuw denkt Het is Koers! niet meteen aan de wielersport. Maar we laten ons graag verrassen.

De Avondetappe ondervindt dit jaar voor het eerst concurrentie van een commerciële zender: RTL brengt tijdens de Tour de France dagelijks het nieuwe programma Le Tour du Jour met o.a. Wilfred Genee. Verder kunnen wielerliefhebbers ook dit jaar terecht op Sporza, waar Karl Vannieuwkerke en de zijnen een nieuwe reeks van de dagelijkse wielertalkshow Vive le Vélo maken.

Leon Geuyen

Leon Geuyen

Léon Geuyen doet iets met internet bij een uitgever. Verzint ideeën. Voert ze nog uit ook. Ook bekend als drummer van The Gasoline Brothers, de band die in 2009 dankzij überfan Koos Moerenhout een hype werd in het wielerpeloton. Sinds 2010 heeft hij weer een racefiets.
Leon Geuyen

Related Post

3 Comments

  1. Kiepmans 26/06/2011 at 11:40 - Reply

    Vive le Velo heeft Marrianne Vos twittert Karl

  2. Chris 26/06/2011 at 19:22 - Reply

    De Nederlands kampioen dus zo toch een beetje bij de tour.

  3. Martijn 27/06/2011 at 16:00 - Reply

    Riooljournalistiek! 

Geef een reactie