Van Peer rijdt voor Van Peer

By |vrijdag 24 november 2017|

‘Natuursteenhandel W.W. van Peer’ staat er op de trui van Ad van Peer (van 1955). Inderdaad: familie van. Ad is zoon van Willem van Peer uit Sprundel die in 1957 startte met een steenhouwerij. Grafstenen maken, dat soort werk. In de jaren 70 komen daar de dan populaire haarden bij, en ander gerelateerd werk laten ze bij Van Peer ook niet liggen.

Ad van Peer rijdt als amateur met de reclame van z’n pa (die Willebrord Wil Vooruit sponsort) en van 1980 tot en met 1985 is hij prof. Bij kleine ploegjes, dat wel. Zoals daar zijn HB Alarmsystemen, AMKO Meubelen, Geko Sport en AVP Viditel. In 1981 wint hij het criterium van Gouda (dat dan deel uitmaakt van de criteriumreeks De Zes van Rijn- en Gouwe). Verder geen zeges als prof.

Ondertussen werkt hij in het bedrijf van zijn vader dat hij later ook overneemt. Trots is hij, maakt een interview uit 2007 duidelijk, op het maken van de grafmonumenten van oud-renners Gerrie Knetemann en Wim van Est. En op de grafstenen voor de Zangeres zonder Naam en de ouders van Frans Bauer.

(met dank aan William van Peer – overigens geen familie van Ad)

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)

Related Post

Geef een reactie