Peter Sagan, de Ruud Lubbers van het peloton

By |dinsdag 2 april 2013|

Geen idee of er in Slowakije een komiek rondloopt met een dierenprogramma en een scheve bek, die iedere week die scheve bek in het gezicht van Peter Sagan plakt en dan met een rijmpje afscheid neemt van zijn kijkers, maar dat maakt ook eigenlijk niet uit.

Sinds eergisteren weten we dat Peter Sagan er zelf wel voor zorgt dat we hem met Ruud Lubbers vergelijken. Hij stond op het podium en greep impulsief naar de billen van rondemiss Maja Leye, zoals Ruud ooit als Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen de billen van een medewerkster betastte.

Op de foto die op internet van het incident circuleert, kijkt de Slowaak guitig voor zich uit. Poseert als een sportvisser die net een grote karper aan de haak heeft geslagen. Maar dan zonder karper. In plaats daarvan heeft hij rechterbil van Maja in zijn forse linkerhand. Hij lijkt te knijpen, zij lijkt het fijn te vinden.

Ondertussen kust Maja Fabian Cancellara, de nietsvermoedende echtgenoot die niet doorheeft dat z’n vrouw vreemd gaat met de buurman. Een mooie foto, die je fantasie prikkelt. Dat moet zelfs de meest doorgewinterde feministe met me eens zijn. Jammer dat er niet zo’n foto van Ruud Lubbers op internet circuleert, dacht ik.

Er spookte ook nog even door m’n hoofd dat dit helemaal geen impulsieve actie was van Peter Sagan, maar dat er net zoals in de Tour de France van vorig jaar sprake was van ‘themajuichen’. Sagan speelde toen bij iedere etappeoverwinning een filmscènes na op de fiets. Misschien heeft hij het nu op Nederlandse politici gemunt en zien we hem straks op het podium bij de Amstel Gold Race door een brievenbus heen plassen of van een skateboard lazeren. Het zou mooi zijn.

Maar het is waarschijnlijker dat Peter Sagan geen enkele Nederlandse politicus bij naam kent en hij sinds gisteren zonder het zelf door te hebben de Ruud Lubbers van het peloton is. Het klopt precies. Ruud Lubbers was twaalf jaar premier van Nederland. Over twaalf jaar is Peter Sagan 35 en honderden overwinningen verder. Een mooi moment om af te zwaaien als primus inter pares van het peloton.

Moeders in Vlaanderen en omstreken, houd uw dochters de komende twaalf jaar binnen!

Andre van den Ende

Onder het pseudoniem Zwoebe stelt hij belangrijke misstanden aan de kaak op de website Upcoming. Is bij tijd en wijle satirisch bezig op de website De Speld. Bezoekt teletekst.nl om op de hoogte te blijven van het dagelijkse nieuws. Soms ook niet digitaal actief, dan doet hij voor het Dagblad van het Noorden verslag van allerhande sportevenementen. En koken, dat moet natuurlijk ook gebeuren. Vraagt zich nog dagelijks af waarom Wim Van Huffel nooit de Tour won.

Related Post

2 Comments

 1. Johan Huter 02/04/2013 at 12:15 - Reply

  haha die Sagan… wat anderen denken doet hij gewoon :)

 2. Wouter 02/04/2013 at 13:59 - Reply

  Een leuke grap van Sagan, daar zijn haast alle mannen het over eens. Ten koste van een bloemenmeisje, zoals ze in het Nieuwsblad wordt genoemd. Zij vond het ‘alles behalve gepast’, zo lezen we hier:
  http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/cnt/DMF20130401_00525948

  Een kleine correctie dus op de quote: “Hij lijkt te knijpen, zij lijkt het fijn te vinden.”

  Voor de rest natuurlijk ophef te over omdat de koers zélf weinig spektakel te bieden had.

Geef een reactie