Poepstop

By |dinsdag 23 mei 2017|

 

Dumoulin is cool. Hij heeft iets mysterieus. Vrouwen zijn daar dol op. Over zo’n man wil je alles weten, maar niet dat hij moet poepen. En wij, wielervolgsters, willen al helemaal niet zien dat hij zijn koersbroek uittrekt langs de kant van de weg omdat hij zo ontzettend nódig moet. Gelukkig zwenkte de camera op tijd weg, want stel dat we ‘dat hele erge’ ook nog hadden gezien. Per ongeluk dan, want zulke dingen worden niet in beeld gebracht. Behalve als de cameraman ook verlamd is door verbijstering en de lens openhoudt.

Het grote gebeuren gebeurde op 32,1 km van de finish, aan de voet van de slotbeklimming van de Umbrailpas.
Op Eurosport hadden Bobbie Traksel en Jeroen van Belleghem commentatordienst. Ze waren een beetje aan het zeuren dat er zo weinig gebeurde in deze koninginnerit omdat Quintana niet aanviel op de Stelvio. Van Belleghem was al overgegaan tot opmerkingen als: ‘Drie dagen geen paarden, nu zijn ze er gelukkig weer’. De papegaai van Scarponi op de bidons van de Astanaploeg die minutenlang in beeld was, bekeken de heren in stilte. Vanaf het moment dat Dumoulin plots zijn fiets neergooide en zich begon uit te kleden was er gelukkig volop spanning.

Wat ik me nog wel even afvraag is dit:
– waarom horen of zien we nooit dat andere renners dit ook hebben of doen? Dumoulin nu al voor de tweede keer (vorig jaar in de Tour stormde hij een campertje binnen en in de Ronde van Oman had hij klachten over de toiletten, dus poepen is zeg maar echt zijn ding)
– hij vertelde dat zijn darmen door de warmte te weinig bloed krijgen en dat dat die explosieve drang veroorzaakt: kan dat? Ik ga het nazoeken bij de Maag-Lever-Darm Stichting en hoop maar dat hij geen colitis ulcerosa heeft.
– als dit probleem dus vaker voorkomt, waarom heeft de kledingfabrikant van Sunweb dan nog geen koersbroek met aan de achterkant een gulpachtig klepje met klittenband voor Dumoulin gemaakt? Misschien zijn ze er op dit moment mee bezig. Alleen het beste is immers goed genoeg voor de toekomstige kampioen. Zo’n klepje zou in elk geval veel verloren seconden schelen.
Deze fantastische Giro (vai vai vai Ten Dam, Kruijswijk en Mollema) kunnen wij dan verder volgen zonder angst voor een nieuwe poepstop.

Dé Hogeweg

Dé Hogeweg

Dé Hogeweg is redacteur en sportliefhebber: wielrennen, schaatsen, hardlopen en honkbal. Ze groeide op met de Ronde van Bunnik. Latere geliefde fietstochten waren Rondje IJsselmeer, de Fietselfstedentocht (inclusief kruisje na de passage van de Bonkevaart), Ring of Kerry en Rondje Mauritius. Logeerde toevallig in het BMC rennershotel toen de Tour in Rotterdam startte. Grote voorliefde voor buitenbeentjes in het peloton.
Dé Hogeweg

Latest posts by Dé Hogeweg (see all)

Related Post

One Comment

  1. Esther 29/05/2017 at 15:14 - Reply

    Ik heb geen enkel probleem met ‘het zakken van de broek’ van Tom : P

Geef een reactie