• W. Schaars
  • Linda Wolthuis

De prijswinnaars zijn inmiddels per mail ingelicht; zij zullen de scheurkalender snel thuis ontvangen. Voor alle anderen geldt: houd deze site goed in de gaten. Binnenkort start er een speciale scheurkalender-kortingsactie voor lezers van hetiskoers.nl. Zodat je de kalender voordelig in huis haalt, zo vlak voor de feestdagen!

Voor de goed orde hieronder nog even de  juiste antwoorden op de quizvragen:

In Milaan – Sanremo profiteerde de Australiër Simon Gerrans van het harde werk dat Fabian Cancellara verrichte. Gehuld in het shirt van de nieuwe GreenEdge-ploeg kwam hij in Sanremo als winnaar over de streep. Voor welke ploeg reed Gerrans vorig jaar eigenlijk?
Team Sky

In de Omloop Het Nieuwsblad 2012 verschalkte de jonge Sep Vanmarcke Tom Boonen in de sprint. Vanmarcke en Boonen maakten deel uit van een kopgroep van drie. Wie was de derde man in deze groep?
Juan Antonio Flecha

Tom Boonen won dit jaar de vernieuwde Ronde van Vlaanderen. Vooraf (en achteraf) was er nog al wat kritiek op het nieuwe parcours. Welke van onderstaande hellingen zat dit jaar niet in het parcours?
Bosberg

In Luik-Bastenaken-Luik leek een Italiaan op weg naar de overwinning. In de laatste kilometers werd hij echter ingehaald door Maxim Iglinski, die uiteindelijk ook de bloemen pakte. Wie was die Italiaan die in de laatste kilometers werd ingelopen?
Vincenzo Nibali

In de Amstel Gold Race wist een talentvolle jonge Fransman lange tijd uit de greep van de favorieten te blijven. Hij was de laatst overgebleven renner uit een vroege kopgroep. De coureur werd uiteindelijk pas in de eindfase bijgehaald. Wie was deze Fransman?
Romain Bardet

De Ronde van Italië kende een verrassende winnaar in Ryder Hesjedal. Hij werd de eerste Canadees die een grote ronde wist te winnen. Was hij ook de eerste Canadese renner die de top 10 haalde in een grote ronde?
Nee, Steve Bauer ging hem voor

De eerste week van de Tour de France werd ontsierd door ernstige valpartijen. In de etappe naar Metz ging een groot deel van het peloton tegen de grond, waardoor een aantal favorieten tijd verloor of zelfs uitgeschakeld werd. Tot de uitvallers behoorden Wout Poels en Ryder Hesjedal. Welke van onderstaande renners was niet bij de valpartij betrokken?
Daniel Martin

Adam Hansen reed dit jaar in 1 seizoen alle drie de grote ronden uit. In de laatste tien jaar was er één Belg die dat ook presteerde. Wie was dat?
Mario Aerts

Lars Boom was bij het WK in Valkenburg met zijn vijfde plek de beste Nederlander. Wie was in 2011 in Kopenhagen eigenlijk de beste Nederlander?
Pim Ligthart

Joaquim Rodriguez won dit jaar de Ronde van Lombardije. De Spanjaarden en Italianen deden het sowieso goed; beide landen hadden drie renners bij de eerste 15. Er was nog een ander land met drie renners bij de eerste 15. Welk land was dat?