Quaranta klopt Van Dijk (oplossing Raad het plaatje)

By |vrijdag 16 augustus 2013|

Raad het plaatje - EnecotourIn 2001 was en heette de Enecotour eigenlijk nog de Ronde van Nederland. Voluit de Eneco Ronde van Nederland. Met een paar vlakke ritten, een tijdrit en op zaterdag het slotakkoord in het Limburgse heuvelland. De afgebeelde massasprint speelt zich af in Denekamp, finishplaats van de derde etappe in 2001.Italiaan Ivan Quaranta, in zijn carrière goed voor zes ritten in de Giro, wint voor de man in het geel die luistert naar de naam Stefan van Dijk. Inderdaad de Van Dijk die dit jaar ‘nog steeds’ meedoet. De Nederlandse sprinter wint in dienst van de kleine Bankgiroloterij-ploeg de eerste etappe, draagt drie dagen het geel en mag zich aan het eind van de ronde winnaar van het puntenklassement noemen. Winst in het algemeen klassement is er voor Leon van Bon.

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)

Related Post

One Comment

  1. Frans de Vries 16/08/2013 at 16:59 - Reply

    Klein puntje: Was de leiderstrui van de Ronde van Nederland geen oranje trui? Of was dat in 2001 al afgeschaft en was het toen geel geworden? Op de afbeelding ziet het er overigens wel redelijk geel uit.

Geef een reactie