Raad het plaatje

By |vrijdag 9 maart 2012|

Met een lengte van 15 centimeter kun je dit onmogelijk een sigarenbandje noemen; hij zal destijds wel onderin een sigarendoosje hebben gelegen? De naam van de renner is afgeplakt, maar die zullen jullie wel weten. De andere vragen zijn: in welk jaar is de foto op deze sigarenband genomen? En: in welke koers? Vanavond om 20 uur het antwoord.

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)

Related Post

3 Comments

  1. Vincent Cardinaal 09/03/2012 at 11:10 - Reply

    Eddy Merckx reed in ’66 en ’67 voor Peugeot. Aan de sponsoring is het niet direct af te lezen, maar gezien z’n zeer jonge gelaat gok ik dat deze foto uit 1966 stamt. Gezien de tijd van het jaar kan het dan niet anders dan dat het hier om een foto gaat van na Eddy’s eerste zege in Milaan-Sanremo.

Geef een reactie