Raad het plaatje

By |vrijdag 24 mei 2013|

Raad het plaatje - kameraadschapAfgelopen maandagochtend, Tweede Pinksterdag, maakte ik dit stukje. Een paar uur later leek het mij beter om toch maar even een zinnetje toe te voegen. De  rozetrui-drager op dit plaatje, Denis Menchov, maakte immers bekend te stoppen wielrennen. Per direct.

Terug naar het plaatje of liever een stickertje, uit een mij onbekende reeks. Bij de afbeelding moet ik denken aan een klassieke wielerfoto. Eentje waarop er enig mededogen is te zien tussen de gezworen rivalen Fausto Coppi en Gino Bartali.

Danilo Di Luca (in de paarse puntentrui) en Menchov zijn op dit stickertje ‘slechts’ gelegenheidsrivalen. Dit is de Giro d’Italia van 2009 die zowaar door een Nederlandse ploeg wordt gewonnen. Rus Menchov pakt voor de bankploeg het roze.

De vraag heeft indirect met het plaatje te maken: wie waren ook al weer de acht ploegmaten van Menchov? Dat is uiteraard makkelijk op te zoeken maar hoeveel weet jij er uit het hoofd? En bij welke ploeg rijden die renners nu? Vanmiddag om 15.00 uur het antwoord.

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Related Post

5 Comments

 1. Martijn Sargentini 24/05/2013 at 10:06 - Reply

  Maarten Tjallingii reed toen volgens mij een fantastische Giro als supergregario. Toch?

 2. Ralph 24/05/2013 at 10:17 - Reply

  Sowieso Laurens ten Dam: Blanco
  Kozontjoektjoek: zou inmiddels wel bij Katusha zitten
  Horillo: gestopt(duidelijke redenen lijkt me zo)
  Ardila: maar waar die nu rijd, gokje: Ergens in zuid amerika

  nu de gokjes:
  Van Emden, stamsnijder, posthuma en weening…

 3. Frans de Vries 24/05/2013 at 10:39 - Reply

  Was dat niet ook het jaar dat Kruijswijk onverwachts last-minute meeging, omdat Freire op het laatste moment afzegde? Kruijswijk nu natuurlijk Blanco en ook weer deelnemend dit jaar

 4. Rini 24/05/2013 at 13:30 - Reply

  Dit plaatje krijgt in het licht van de actualiteit van vandaag wel een aparte bijsmaak. Of heeft de auteur voorspellende gaven?

  • Jos van Nierop 24/05/2013 at 13:59 - Reply

   ’t Is maar goed dat de auteur niet op prestatiebevorderende middelen wordt gecontroleerd ;-)

Geef een reactie