Raad het plaatje: de oplossing

By |vrijdag 6 januari 2012|

Op de fotokaart uit 1995 rijdt Juan Llaneras Rossello in de bergen, en in ONCE-shirt. De 26-jarige Spanjaard is  vijf jaar prof en heeft enkele zeges op zijn erelijst staan, waaronder de Ronde van Mallorca en een rit in de Ruta de Sol.  Maar zijn moments of fame moeten nog komen. Op de baan. Llaneras wordt Olympisch kampioen puntenkoers in 2000 en herhaalt dat huzarenstukje acht jaar later, als hij al 39 jaar is. Tussen 1996 en 2007 behaalt hij ook nog eens zeven wereldtitels, in de punten- en de koppelkoers.

Drie jaar geleden sloot hij zijn carrière af in Nederland: de Olympisch kampioen staat dan aan de start van de Zesdaagse van Rotterdam. Niet om alleen maar mee te doen. Nee, Llaneras wint. Samen met Peter Schep die het prachtig vindt dat hij aan de Spanjaard is gekoppeld. ‘Ik had hem gezegd dat ik het een eer vond om met hem te rijden’, vertelt Schep in Wielerrevue. ‘Vanaf het begin klikte het (…) Dit is echt een jongensdroom. Fantastisch.’

Jos van Nierop

Jos van Nierop

Jos van Nierop (1967) is gek op de koers sinds Hennie Kuiper won op Alpe d’Huez, 1977. Rijdt zelf af en toe op een Gazelle Champion Mondial uit 1978 (met de remkabels in een boogje boven het stuur). Kijkt op tv naar wielrennen, en leest en schrijft erover. En verzamelt (kopen, ruilen, krijgen) wielerplaatjes, wielerfotokaarten, wielerstickers en nog veel meer voor zijn verzameling.
Jos van Nierop

Latest posts by Jos van Nierop (see all)

Related Post

Geef een reactie